Érdekes világTudomány

Hamarabb eljön a világvége mint gondolták: az elit már készül a civilizáció pusztulására?

Valóban elfogytak a jegyek a világvége bárkákra?

Problémák vannak, méghozzá nagyon nagyok. Vajon minden átlagos ember számára lesz hely a túlélés bárkáin?

Az elit már előkészületeket tesz a közelgő világvégére, ami látszólag gyorsabban érkezik, mint gondoltuk?

Hirdetés

Néhány személy szerint már készítik azokat a mentőbárkákat, amelyek biztonságba juttatnák azokat, akik szeretnének túlélni.

Azonban még ha nem is higgyünk mindenhol a hollywoodihoz hasonló jóslatokban és összeesküvés-elméletekben, azért nem nyugodhatunk meg.

A helyzet valóban komoly.

Egy friss tanulmány szerint a globális felmelegedés gyorsabban és hosszabb ideig zajlik, mint azt korábban gondoltuk – jelenti az MTI.

A kutatók az ősi Ceratoporella nicholsoni tengeri szivacsok kalcium-karbonát csontvázában található óceáni hőmérsékleti adatokat elemezték.

Ha az üvegházhatású gázok kibocsátása a jelenlegi ütemben folytatódik, a globális átlaghőmérséklet emelkedése a 2020-as évek végére valószínűleg meghaladja a 2 Celsius-fokot, és 2050-re elérheti a 2,5 Celsius-fokot.

McCulloch, a tanulmány egyik szerzője szerint további aggodalomra ad okot, hogy vizsgálatuk alapján a szárazföldi felmelegedés is gyorsabban zajlik, és 2050-re a szárazföldön az átlaghőmérséklet várhatóan mintegy 4 Celsius-fokkal lesz magasabb az iparosodás előtti szintnél.

Ez komoly problémákat okozhat sok térségben

– állítják sokan.

Hirdetés

Sokan azt is figyelembe veszik, hogy addigra a globális élelmiszeripar is összeomolhat, vagy legalábbis nem lesz működőképes a jelenlegi formájában.

Az elit, a gazdag rétegek valóban lehetőséget kaphatnak olyan “visszavonulásra” szánt zárt, biztonságos világokba, amelyekről sok alaptalan összeesküvés-elmélet és hír szól a mentőbárkákról.

Ezek azonban inkább megavárosok lesznek, biztonságos, önfenntartó központok, amelyek létrehozására törekednek a gazdagok, mivel egyre többen felismerik, hogy válságos idők köszöntenek civilizációnkra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.