Tech-KütyükTudomány

Hamarosan landol a kínai marsjáró: borulhatnak a NASA Mars-titkai?

A Mars X-aktái hamarosan feltárulhatnak, és Kína mindent megmutat a világnak?

Kína hamarosan elfoglalja a Marsot?

Ideiglenes parkolási pályára állt a Tienven-1 nevű kínai marsszonda annak előkészítésére, hogy a következő hónapokban a marsjáró landolhasson a vörös bolygón – jelentette be a kínai nemzeti űrhatóság.

A szonda három hónapon át tudományos felderítést fog végezni, miközben kamerái és spektrométerei ellenőrzik az előre kiválasztott leszállóhelyet és az időjárást a landolás előkészítésére.

Hirdetés

A parkolási pályának a Marstól legtávolabbi pontja 59 ezer kilométerre, míg a legközelebbi 280 kilométerre van tőle. A szonda két marsi nap alatt tesz meg egy kört a bolygó körül.

A Tienven-1 már 215 napja van úton július 23-i felbocsátása óta, jelenleg 212 millió kilométerre jár a Földtől. A Marsot február 10-én érte el, egy nappal az Egyesült Arab Emírségek marsszondáját követően.

A napelemmel működő, golfkocsi méretű kínai marsjáró a tervek szerint a talajvízből venne mintákat, egykori mikroszkopikus életformák nyomait keresve.

A kínai űrszonda sikeres landolásával Kína a második ország lehet az Egyesült Államok után, amely űreszközt juttat a Marsra. A NASA Perseverance marsjárója február 18-án landolt a vörös bolygón.

Kiderülhetnek a NASA X-aktái a Marsról?

Sok elmélet kering arról, hogy mi lehet a Marson, és hogy a NASA titkolózhat-e erről.

Bizonyos missziókat figyelembe véve, és egyes felvételeket elnézve sokan nem lepődnének meg azon, ha a NASA idegenek jelenlétét, vagy egy egykori civilizáció nyomait hallgatná el a közvélemény elől.

Hatalmas városok, utcák képei látszanak egyes korábbi felvételeken a felszínen.

A szakértők egy része szerint ezeket – illetve a felbukkanó három oldalú piramisokat – nem alkothatta sem a természet, sem más geológiai folyamat.

Ahogyan azokat az állítólagos “erdőket” sem, melyek hatalmas tópartokon terülnek el, szintén korábbi műholdas felvételeken.

Hirdetés

Ezekre a NASA hivatalosan soha nem reagált, annyival elintézték, hogy ezek csak furcsa homokdűnék, érdekes megvilágításban… de vajon tényleg azok? Hiszen mintha látszana a tiszta víztükör alatti tómeder is…

Nagy kérdés, hogy mit fog látni a kínai marsjáró.

Ha ugyanis valóban volt vagy van titkolni valója a NASA-nak, az hamarosan kiderül…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.