Érdekes világ

Hende Csaba üzent a magyar anyáknak: „aki nem dolgozik, ne is egyék.”

Ti mit üzennétek neki? Kinek mi a véleménye erről?

Hende Csaba úgy érzi nem bántott meg senki azzal, hogy az Országgyűlés április 4-ei ülésén, amikor az LMP kezdeményezésére szóba került a családi pótlék így fogalmazott: „aki nem dolgozik, ne is egyék.”

Az ülés jegyzőkönyvében az áll, hogy az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti elnöke a következőt mondta:

Hirdetés

„nem akarok ennek most a részleteibe belemenni, de teljesen világos, hogy amikor 4 millió 700 ezer a foglalkoztatottak száma,

történelmi csúcsponton vagyunk, amikor munkaerőhiány van az ország szinte minden területén, szinte minden ágazatban (…).

Akkor tehát természetesen mindenkinek módja van, aki dolgozni akar, hogy dolgozzon, és el is várható mindenkitől, hogy dolgozzon, mert aki nem dolgozik, az ne is egyék.”

Az RTL ma felkereste Hende Csabát, aki a múltheti kijelentésével kapcsolatban elmondta:

Nem gondolom, hogy ezzel bárkit is megbántottam.

„Csak az nem dolgozik, aki nem akar” – vélekedett a csatorna kérdésére és hozzátette:

„Nyilván önök is ismerik Szent Pálnak azt a Tesszalonikaiakhoz írt levelét, aki azt mondta, hogy aki nem akar dolgozni, az ne is egyék.

Ezt így kell érteni.”

Elmondta még továbbá, hogy a családi pótlék emelése „együtt kéne járjon a családi adókedvezmény csökkentésével”. A kormány pedig „a munka alapú társadalmat erősíti.”

Hirdetés

Az RTL azon kérdésére azonban, hogy tervezik-e emelni a családi pótlékot, nem válaszoltak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!