Címlapsztorik

Hétköznap 9-11 között és hétvégén reggel csak az idősek vásárolhatnak

Mit gondoltok? Csak szerintünk nem fair a döntés a “többiekkel” szemben?

Orbán Viktor Facebook-videóban jelentette be az Idősügyi Tanács mai ülését követően, hogy az idősek hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban.

Hétvégén pedig reggel 8 és 10 óra között áll rendelkezésre vásárlási idősáv az időseknek.

Hirdetés

A rendeletet a miniszterelnök úgy magyarázta, hogy

AZ IDŐSEK BÁRMIKOR VÁSÁROLHATNAK, DE VAN EGY VÉDETT IDŐSÁV, AMIKOR KIZÁRÓLAG ŐK TARTÓZKODHATNAK A BOLTOKBAN.

A rendeletre azért volt szükség, mert a leginkább veszélyeztetett korosztályról van szó.

Novák Katalin hivatalos Facebook-oldalán szúrta ki az Index, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfő reggel az Idősek Tanácsának tagjaival tárgyalt, amelynek eredményeként azzal a javaslattal élnek Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy

TÉRJEN VISSZA ISMÉT EGY KIZÁRÓLAG AZ IDŐSEK SZÁMÁRA ELÉRHETŐ VÁSÁRLÁSI SÁV.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azzal érvelt, hogy figyelembe véve a tavaszi tapasztalatokat, mindez a hétköznapok során nagy segítséget jelentene a 65 év feletti, a koronavírus szempontjából leginkább veszélyeztetett korosztály számára.

Novák Katalin az ülés után a közmédiának azt nyilatkozta, hogy az Idősek Tanácsának véleménye alapján a tavaszitól eltérő gyakorlattal kérik az időseknek szóló vásárlási sáv visszavezetését Orbán Viktortól.

A MINISZTER AZT IS ELÁRULTA, HOGY A JAVASLAT SZERINT AZ IDŐSEK VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVJA HÁROMRÓL EGY-KÉT ÓRÁRA CSÖKKENNE, VALAMINT CSAK HÉTKÖZNAPOKON, ÉS OLYAN IDŐPONTBAN LENNE, AMIKOR AMÚGY IS KICSI A BOLTOK FORGALMA.

Ugyanakkor Novák Katalin a javaslat alapján azt is kihangsúlyozta, fontos, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.