CímlapsztorikÉrdekes világ

Hivatalos: ÚJ vakcinára lesz szükség az Omikron ellen, 2022 sem lesz szabad év…

Sokkoló bejelentést tettek mellyel elszállt minden remény arra vonatkozóan, hogy 2022-ben véget érhet a pandémia…

Kezdődik minden elölről…!

Biztos, hogy szükség lesz egy új vakcinára az omikron-variáns ellen – ezt mondta Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója pénteken.

Hirdetés

A Pfizerrel közösen koronavírus-vakcinát fejlesztő cég vezetője úgy fogalmazott: viszonylag hamar ki tudnak fejleszteni egy új vakcinát az omikron-variáns ellen, az viszont a következő hetekben dől majd el, hogy mikor lesz erre szükség.

Én úgy látom, hogy valamikor mindenképpen szükségünk lesz egy új vakcinára ez ellen az új variáns ellen.

A kérdés csak az, hogy mennyire sürgősen kell létrehoznunk

– mondta a vezérigazgató, aki arra is emlékeztetett, hogy már dolgoznak ezen az új oltóanyagon.

Ugur Sahin hozzátette: a harmadik oltásokkal szintén időt nyerhetnek ahhoz, hogy kifejlesszék a vakcinát, ami aztán majd jobb védelmet nyújt az omikron ellen.

Ugur Sahin emellett azt is elismerte, hogy a variáns korai megjelenése még őket is meglepte.

Ez a rendkívüli mértékben mutálódó vírus hamarabb érkezett, mint amire számítottam. Úgy gondoltam, hogy valamikor a jövő évben érkezhet majd

– mondta. Mindeközben Sahin emlékeztetett arra, hogy a jelenleg rendelkezésre álló Pfizer–BioNTech-vakcina az előrejelzések szerint jó védelmet biztosíthat az omikron-variáns okozta betegség ellen is.

A vezérigazgató végül arról beszélt, hogy az omikron-variáns megjelenése szerinte erősíti azt a feltevést, miszerint – például az influenzához hasonlóan – évről évre szükség lesz újabb oltásokra a koronavírus ellen.

Hirdetés

Európában eddig csak néhány tucatnyi esetben mutatták ki a variáns jelenlétét, ettől függetlenül az európai államok – köztük Magyarország is – komoly beutazási korlátozásokat vezettek be azokkal a dél-afrikai államokkal szemben, ahol először terjedni kezdett a mutáns.

Mindeközben a vakcinafejlesztők is dolgoznak már az új oltóanyagokon, amelyek nagyobb védelmet biztosítanának a variáns ellen.

Sose lesz már semmi ugyanaz?

A jelen folyamatokat elnézve egyre biztosabb, hogy soha nem lesz már semmi ugyanaz.

Két évente majd jön egy olyan mutáció, ami mindent megborít, így a régi, 2020 előtti életünket lehet hogy tényleg nem kapjuk már vissza.

Ti mit gondoltok erről…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.