Tudomány

Idegen szondák és űrhajók ólálkodnak a Naprendszerben – állítja egy tudós

Dr. James Benford megdöbbentő elmélettel állt elő… A földönkívüliek már rég itt vannak?!

James Benford – a Kaliforniai Egyetem kutatója egy igen érdekes, és elég valószínű elmélettel állt elő arra vonatkozóan, hogy hol rejtőzhetnek az idegenek.

Szerinte pont az orrunk előtt vannak, és nem a távoli messzeségbe kellene tekinteni teleszkópjainkkal, a földi antennákkal, hanem a Naprendszeren belül kellene kutatnunk.

Hirdetés

Szerinte a Naprendszer tele lehet körülöttünk “ólálkodó” szondákkal.

Mint amilyen a Harvardi professzor által említett hosszúkás ufó, melyről heves viták voltak a napokban is, mivel sokan azt mondják, hogy egy a Naprendszerünkön keresztülszáguldó űrhajó, vagy szonda lehetett.

Kinézete és viselkedése ugyanis ellent mondott mindennek, amit eddig ismertünk…

Visszatérve Benford elméletére:

Neumann szondákkal lehetünk körülvéve.

Elméletben, egy önreprodukáló űrjárművet el lehetne küldeni egy szomszédos csillagrendszerbe, ahol nyersanyagokat kutatna fel (aszteroidákból, holdakból, gázóriásokból kibányászva) és másolatokat készítene saját magáról.

Ezek a másolatok ezután új csillagrendszereket vennének célba és megismételnék az eljárást, ami exponenciális mértékű terjeszkedéshez vezet.

Az eredeti „szülő” szonda ezután folytathatná az adott csillagrendszerre vonatkozó elsődleges feladatát.

Ez a Neumann szonda.

Hirdetés

Az idegenek nyomainak kutatása tehát nem abban kellene hogy kimerüljön, hogy a távoli kozmoszt kémleljük, hanem hogy itt, a “közelben” ezeknek a szondáknak a nyomai, hulladékai után kutatunk

-állítja Benford.

Emellett nyomokat találhatunk már kihalt civilizációkról is, közvetlenül a Föld szomszédságában.

Példának a Marsot hozta fel, ahol évmilliókkal ezelőtt bizonyos, hogy volt élet, a kérdés az, hogy milyen szintű civilizáció uralta a Vörös bolygó felszínét.

Benford elméletét számos tudós osztja, így a jövőben indulhatnak kifejezetten a Naprendszeren belüli földönkívüli élet kutatására irányuló vállalkozások, projektek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.