CímlapsztorikÉrdekes világ

Így küldték az anyjába Boris Johnsont egy nyílt levélben, nem is akárki!

„Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit”

Schmidt Mária kormánybiztos azt követően fogalmazta meg levelét, hogy a brit kormányfő elfogadhatatlannak nevezte azt, ahogy a magyar szurkolók viselkedtek a csütörtök esti magyar–angol focimeccsen.

Schmidt úgy fogalmaz a Facebookon olvasható levelében, hogy megdöbbentette Johnson „érzéketlen és a szokásos brit gyarmatosító attitűdről tanúbizonyságot tevő bejegyzése, ami elítéli a magyar drukkereket állítólagos rasszizmusukért”.

Hirdetés

Szerinte „a britek vendégként jöttek fővárosunkba, és egy olyan gesztussal hergelték a magyar szurkolókat, amit mi álságos pótcselekvésnek érzünk”.

Ezzel Schmidt Mária arra utalt, hogy a kezdőrúgás előtt az angolok féltérdre ereszkedtek, mire a magyar szurkolók fütyülni kezdtek.

A kormánybiztos szerint „a britek évszázadokon keresztül gyarmatosították a világ különböző részeit”, a magyarok azonban „soha nem gyarmatosítottak senkit”.

Ezért azt tanácsolja, hogy „olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van”. A kormánybiztos ezután álságosnak és hivalkodónak nevezi a gesztust, majd úgy folytatja, hogy „mi magyarok a britektől soha, semmi jót nem kaptunk”.

Trianon felelősségét, ahogy az egész elhibázott bűnös versailles-i szerződést ugyan a brit PR-felelősök mintegy száz évre át tudták tolni a franciákra, de ma már senki nem gondolja, hogy az akkori világ vezető hatalmát, a brit világbirodalmat a tönkrevert és megrogyott franciák utasítgatták”

– írta.

Schmidt Mára ezután azzal folytatja, hogy „az Eb-döntőn a britek, ahogy évtizedek óta mindig, csürheként viselkedtek.

Megvertek több szurkolót, 11-est hibázó fekete bőrű focistáikat rasszista támadások érték.

A meccsen jelen levő Vilmos herceg és Ön sem gratulált a győztes olasz köztársasági elnöknek, ami igazán bunkó dolog”.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.