CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Így “moshatod ki a hormonokat és antibiotikumokat a csirkehúsból

3 kipróbált módszerrel az egészséges és vegyszermentes életért.

Ezentúl nyugodtan fogyaszthatod a kereskedelemben található csirkehúst, anélkül, hogy a benne lévő káros anyagok miatt aggódnál.

A húsipar manapság olyan termékeket “okád ki” magából, melyek már nyomokban sem hasonlítanak az igazi húsra.

Hirdetés

Akik nem vidéken élnek, és nem háztáji állatokat nevelnek, már nem jutnak hozzá a természetes módon nevelt állati húshoz.

A boltokban található csirkemell, vegyszerekben áztatott csirkecomb, vagy disznóhús mind tele vannak olyan mérgekkel, melyek károsak a szervezetünk számára.

Azonban most mutatunk néhány olyan remek módszert, melyekkel megtisztíthatod ezektől a káros anyagoktól , hormonoktól és antibiotikumoktól a húsokat!

Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük le, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található.

A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.

Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok.

Ugyanakkor ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.

Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:

1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.

Hirdetés

A csirkét áztassuk a fenti oldatban 2 órán keresztül, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást.

A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul és a húsa is puhább lesz.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!