Így “moshatod ki a hormonokat és antibiotikumokat a csirkehúsból
3 kipróbált módszerrel az egészséges és vegyszermentes életért.
Ezentúl nyugodtan fogyaszthatod a kereskedelemben található csirkehúst, anélkül, hogy a benne lévő káros anyagok miatt aggódnál.
A húsipar manapság olyan termékeket “okád ki” magából, melyek már nyomokban sem hasonlítanak az igazi húsra.
Akik nem vidéken élnek, és nem háztáji állatokat nevelnek, már nem jutnak hozzá a természetes módon nevelt állati húshoz.
A boltokban található csirkemell, vegyszerekben áztatott csirkecomb, vagy disznóhús mind tele vannak olyan mérgekkel, melyek károsak a szervezetünk számára.
Azonban most mutatunk néhány olyan remek módszert, melyekkel megtisztíthatod ezektől a káros anyagoktól , hormonoktól és antibiotikumoktól a húsokat!
Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük le, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található.
A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.
Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok.
Ugyanakkor ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.
Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:
1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.
A csirkét áztassuk a fenti oldatban 2 órán keresztül, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást.
A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul és a húsa is puhább lesz.