Így néz ki a virsli belülről: ki fog fordulni a gyomrod és többé nem eszel
Az vagy amit megeszel: döbbenet, hogy ezt képesek megetetni az emberekkel!
Nem csak gusztustalan, de egészségre káros is!
A Nők Lapja Café is lehozta azt, hogyan szedték alkotóelemeire az egyes egészségesnek gondolt élelmiszereket.
Itt jött ki a virsl esetében egy igencsak hosszú és durva lista…
Van, amiről azt gondoltuk, “belevaló”.
Van, amin meglepődtünk, hogy beletették.
A kedvenc: a füstaroma.
Önmagában ártalmatlan, azonban majdnem minden termékben benne van. Mintha e nélkül nem lenne elképzelhető semmilyen hústermék.
Természetesen összehasonlíthatatlanul finomabb a valódi füst felett hosszan (tehát nem gyorsérlelőben füstölt) érlelt termék.
A virslik hústartalma 44–82 százalék között mozog.
Szép, tetemes lista van arról, hogy mit is tartalmaz egy darab virsli:
Ami ezekből ártalmas lehet:
Stabilizátor: E450 (monoszacharid), leánykori nevén szőlőcukor, cukorbetegeknek nem ajánlott
Tartósítószer: E250 (nátrium-nitrit) ez a pácsó, a húsáruk pirosas színét biztosítja, túlzott bevitele nem előnyös
Igaz, hogy az említett anyagok közül csak egy-kettő olyan van ezekben a termékekben, mely nagy mennyiségben gondot okozhat, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egyre több készterméket véve egyre több tartósítószert eszünk.
A sok só pedig minden termékben elképesztően sok és felesleges, tulajdonképpen tönkrevágja az ízlelésünket.
A napi javasolt sómennyiség többszörösét esszük meg így, és ez sajnos ahhoz vezet, hogy a natúr ízvilágú ételeket gyakorlatilag ízetlennek fogjuk érezni.
Ez az igazán veszélyes csapda!