CímlapsztorikMisztikum

Így rögzítsd a túlvilágról érkező üzeneteket – csak akkor próbáld ki, ha nem félsz

Vajon hogyan fogod viselni, miután a hálószobádban felvett hanganyagon egy halott lélek beszél hozzád a túlvilágról?

Az elektronikus hangjelenségek, más néven az EVP-k (Electronic Voice Phenomena) a szellemvadászok által elhíresült hangfelvételeken jelennek meg, amelyeket bárki bármikor készíthet, akár a saját otthonában is.

Az EVP-t gyakorlatilag mindenhol lehet rögzíteni. Nem kell kísértet járta helyen tartózkodnod (bár az minden bizonnyal izgalmasabb lehet).

Hirdetés

Akár a saját otthonodban is csinálhatod, de azért gondolj bele, hogyan érezheted majd magad, ha sikerül EVP-hangokat rögzítened a lakásodban.

Ráhangolódás

Olyan hangokat próbálsz felvenni, amelyek annyira halkak vagy olyan frekvencián szólalnak meg, amelyeket sajátossága miatt az emberi fül nem is érzékel.

Éppen ezért kapcsolj ki minden zajforrást, a rádiót, a tévét és a számítógépet is! Kerülj minden mozgást, egyszerűen csak foglalj helyet egy székben és koncentrálj!

Kapcsold be a felvevődet és normális hangnemben, nem suttogva tegyél fel kérdéseket! Ki vagy? Hol vagy? Mi a neved? Miért vagy itt?

A kérdések abszolút rád vannak bízva, de fontos, hogy két kérdés között hagyj szünetet, hiszen arra számítasz, hogy válasz is lesz rá a felvételen.

Eleinte bőven elég 10-20 perces felvételeket készítened, majd a kezdeti eredmények után nagyobb terjedelembe is belevághatsz.

Környezeti zajok kiszűrése

Felvétel közben próbálj nagyon tudatosan figyelni a környezetedre és az azon kívüli zajokra!

A mindennapi élet ugyan arra edzette agyunkat, hogy kiszűrje a sok háttérzajt, de a hangfelvevőnk bizony „mindent felvesz”. Tehát amikor felvételt készítesz, legyél tudatában ezeknek a zajoknak és jegyezd meg, írd fel, hogy ne téveszd össze őket az EVP-vel.

Például: „A bátyám beszélt a másik szobában.”…„Egy kutya ugatott odakint.”… „egy autó elhaladt az utcán.” „…a szomszéd kiabál a feleségével.”

Hirdetés

Alaposan hallgasd meg a felvételt

A vizsgálat során érdemes magas minőségű fülhallgatót is alkalmazni és ha hallottál olyan hangokat, amelyeket nem tudsz megmagyarázni, akkor jó eséllyel elkaptál egy EVP-t!

Azonban az EVP-k minősége nagyon eltérő. Egyesek nagyon egyértelműek, míg mások nagyon nehezen hallhatóak vagy érthetőek.

Érdemes éjjel dolgozni és elhagyni a helyiséget

Az egyik ok, amiért a szellemkutatók gyakran éjszaka keresnek EVP-t, az nem csak a kísérteties hangulat miatt van, hanem mert a külvilágból is sokkal kevesebb zaj érkezik és nagyobb a csend.

Indítsd el a felvételt, tegyél fel kérdést vagy csak egyszerűen szólítsd meg a térben jelen lévő szellemeket, majd hagyd el a helységet!

Egy idő után térj vissza és hallgasd meg mit rögzített a felvevő.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy nem vagy jelen és nem hallod a környezeti zajokat, azonban számos meglepetés is rögzítésre kerülhet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.