Egészségünk

Így teszi tönkre a szervezted a kóla 60 perccel az elfogyasztása után

Ijesztő folyamatok zajlanak le benned, percről percre. Orvosok vázolták fel, pontosan mi történik.

Ezt mindig gondod át fejben, mielőtt leemeled a polcról…

Agyvérzést, cukorbetegséget okozhat, tönkreteszi a fogakat és a májat

Így lehetne legrövidebben jellemezni, hogy pontosan mi is a gond a túlzott kólafogyasztással.

Hirdetés

Ironikus, mert eredetileg a kóla egy orvos “találmánya” volt, azonban a nagy multicégek kezében egy borzalmas sejtméreggé vált, egy diabéteszt és elhízást okozó löttyé.

Sőt, egy friss kutatás megmutatta, hogy még a májat is olyan jelentősen megterheli, mint az erős gyógyszerek, vagy akár a dohányzás, csak más módon,

Egy kutatás során vizsgálták meg, mit is tesz pontosan a szervezetünkkel alig 60 perc alatt.

Az eredmény drámaian brutális volt, még az orvosokat is meglepte.

10 perc

Tíz teáskanálnyi mennyiségnek megfelelő cukor ömlik a szervezetbe. Ezt a mennyiség egy teljes napi cukorbevitelnek felel meg, és bődületesen túlzó cukorbombától csak azért nem kell hívni a rókafogót, mert az édességet elfedi a foszforsav.

20 perc

A vércukorszint nagyot trambulinozik, ami inzulinrobbanást okoz. A máj mindenáron próbál védekezni, méghozzá úgy, hogy a megnövekedett mennyiségű cukrot zsírrá próbálja alakítani.

40 perc

A koffeinfelszívódás megtörtént, a pupillák kitágulnak és a vérnyomás megemelkedik, ahogy a máj még több cukrot dob ki a véráramba.

Hirdetés

45 perc

Már tökéletesen el is felejtetted azt a fémdobozos kólát, de a szervezeted még csak most lövi be magát. Az agy megnöveli a dopamintermelést, így stimulálva az örömközpontokat, kábé úgy, mint egyes káros, függőséget okozó kemény anyagok…

60 perc

Az egész szervezet felbolydul. A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket, további változásokat okozva az anyagcserében.

Mivel nagyon heves vizelést hoz magával, ezért gyakorlatilag minden fontos ásványi anyagot kimos a szervezetből, beleérve a cinket a kalciumot és a magnéziumot is.

A vércukorszint pedig drasztikusan megzuhan, amit szintén nem tolerál túl jól az emberi szervezet…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!