CímlapsztorikEgészségünk

Az ősi királyné, aki kannabisszel küzdött a rák ellen: nem csak legenda, már a múltban is csodatévő növényként tartották számon

A kannabisz rákellenes hatásainak egyik legkorábbi történelmi emlékére derült fény. A királyné egy kannabisz főzetnek köszönhettek a rákkal szembeni “halhatatlanságát”?

2500 éve élt hercegnő sírja

Szibéria területén az Altaj hegységben találtak rá régészek egy olyan történelmi felfedezésre, mely a kannabisz egyik legkorábbi pontos feljegyzése, vagy akár lenyomata is lehet.

Egy olyan közel 2500 éves emberi maradvány került elő, melyről a vizsgálatok kimutatták, hogy egy hercegnői volt.

Hirdetés

A sírba a magas rangú asszonyokhoz szokásosan eltemetett ereklyék, ékszerek és egyéb kegytárgyak voltak eltemetve.

Az ismeretlen hercegnő csontváza melletti egyik üvegedényben kannabisz maradványt találtak.

Ekkor vette kezdetét a történelmi jelentőségű felfedezés.

A “Jégkirálynő”, aki kannabisszel gyógyult fel a mellrákból

Miután alaposabban megvizsgálták antropológusok is a rejtélyes királynő maradványait, azt találták, hogy mellrákban szenvedett.

A furcsa azonban az volt, hogy nyomokat találtak arra vonatkozóan, hogy nem a betegségébe halt bele, sőt, mintha ki is gyógyult volna belőle.

A csontok oxidációjából és a rák egyéb nyomaiból, melyeket a csontokon hagyott, egyértelművé vált, hogy élete során szembenézett a rettegett kórral, amit végül sikeresen legyőzhetett.

A “jégirálynőnek” elnevezett titokzatos nő idős volt, valamikor a kései hatvanas éveiben járhatott, amikor meghalt.

Hogy valóban túlélte-e a mellrákot, azt nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, de minden bizonnyal akár egy évtizedet is leélt a betegségével, ami kisebb csoda volt akkoriban.

A kannabisz volt a titka

Az ősi gyógymód, mellyle a mellrákja ellen harcolt, minden bizonnyal a kannabisz volt.

Hirdetés

A szakértők és régészek egyetértenek ugyanis abban, hogy nem véletlen temették mellé egy vázában a kannabisz maradványokat.

Mivel képes volt kordában tartani, vagy akár le is győzni a betegséget, mely akkoriban mindenkit elvitt, ezt a királynőt egyfajta félistenként tisztelték, vagy legalábbis egy olyan emberkét, akiről úgy hitték, képes kapcsolatba lépni az égiekkel, és gyógyító erők birtokába kerülni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!