MisztikumTudomány

Ilyen nagy az esélye a tudósok szerint a 2025-ös világvégén: az egész világ bajban van?

Az elit tényleg készül már – mint a filmekben – hogy evakuálja magát a közelgő vész elől?

Állítólag kozmikus bárkák várják azt, hogy bekövetkezzen a legrosszabb, melyre már minden tehetős ember jegyet vett…

Mi a teljes igazság a 2025-ös világvégével kapcsolatban?

Hirdetés

Visszabombázhatja a civilizációt a kőkorszakba

Egy jó ideje keirngenek különféle összeesküvés elméletek és riopgatások azzal kapcsolatban, hogy 2025-ben jön el az aktuális világvége.

Mielőtt persze lenézően legyintenénk, érdemes kicsit jobban megvizsgálni a dolgot, mert ennek kivételesen van némi valóságalapja.

Éppen ettől “működik”, ezért osztják meg sokan és ezért aggasztó az egész.

A felvetés azt mondja, hogy mivel a Napciklus 7-8 évente változik, hol aktívabb, hol kevésbé aktív, így változnak a Napkitörések gyakoriságai is.

A Napciklus jelenleg igen aktív szakaszában vagyunk, ez azt jelenti hogy 2025-re érheti el a maximumát a Napunk intenzitása, tevékenysége.

Ez magával vonja azt, hogy egyre nagyobb eséllyel és egyre nagyobb, akár pusztító erejű Npakitörések is megbombázhatják a Földünket.

Ezek peig végső soron valóban képesek lehetnek arra, hogy a jelenlegi infrastruktúránkat a kőkorszakig bombázzák vissza.

Az elit tényleg tud róla és készülnek rá?

Ez már egy sokkal összetettebb és árnyaltabb kérdéskör.

A neten terjedő, különféle fórumokban és csoportokban fellelhető névtelen informátorok szavaira nehéz bármilyen hitelességet is adni.

Hirdetés

Ugyanakkor a tagadhatatlanul egyre hangosabban pusmorgó nylevek azt beszélik, hogy hatalmas, jegyek ygomrába vájt hangárakban állnak és várnak olyna bárkák, melyeket a 2012 című Roland Emmerich filmben láthattunk.

Állítólag ezek a bárkák ellenállnak a magas UV sugárzásnak és a Napból érkező egyéb gyilkos sugaraknak.

Egy Napkitörés vagy egy Napvihar során akár a földkéregbe, kilométeres mélységekbe is lehatolhatnak ezek a halálos sugarak, melyek DNS károsító hatással is rendelkeznek.

A neten terjedő konteók szerint ezekbe a bárkákba már mind jegyet váltottak a felső tízezer tagjai:

Azok az emberek, akik vagy hatalommal, vagy korlátlan vagyonnal rendelkeznek és csak egy maroknyi tudós és kivételes illető “nyert melléjük” jegyet alanyi jogon.

A fenti szóbeszédek azonban feltehetően csak szóbeszédek, riogatások, ugyanis egyelőre semmilyen kézzelfopgható bizonyítékot nem mutattak be, ami ezeket igazolná.

A konteó hívei ugyanakkor hozzáteszik: ha valóban tudna az elit egy közelgő világvégéről, nyilvánvalóan nem kürtölnék világgá.

Bármikor bekövetkezhet, de 2025-bne lesz rá a legnagyobb esély

A napszél egy erősen töltött részecskékből álló folyam, amit a Nap felső része bocsát ki.

Ezt gyakran erős mágneses energiakitörés kíséri. Az ilyen kitörések a napfoltoknak köszönhetők, amelyek hőmérséklete alacsonyabb, mint a környező területeké.

A Nap a jelenlegi ciklusa csúcsát 2025-ben érheti el, így arra számítanak a kutatók, hogy a jövőben még több hasonló jelenséget figyelhetünk meg.

Kiss László, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója elmondta:

A 2025-re előrejelzett következő naptevékenységi maximum felé tartunk, emiatt egyre több és több folt jelenik meg a Nap felszínén.

Több hírforrás is arról számolt be, hogy adott esetben egy nagy energiájú, úgymond X kategóriás fler robbanhat ki a foltok térségében.

A csillagász hozzátette: nem elképzelhetetlen, hogy ha ezek most kirobbannának, akkor a gázfelhő a Földet is eltalálná, amely mágneses viharokat okozna, adott esetben a földi technológiai civilizációt is erőteljesen befolyásolva.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!