CímlapsztorikTudomány

Indiából indulhat el a modern pestis: rosszabb mint bármi

Borzalmas tüneteket okoz és sok esetben halálos… Terjedni kezdett Indiában de már más országokból is jelentették!

A sokak által nagyon tragikusan, de találóan csak indiai pestisek nevezett fekete gomba fertőzés az utóbbi időszakban drámai robbanással kezdett el terjedni.

Maga a kórokozó régóta okoz halálos felülfertőződést a transzplantáción átesetteknél, az intenzív osztályokon és immunhiányos betegeknél.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben azonban a gyengébb immunrendszerű betegeknél is nagymértékű terjedésnek indult és egyre több régióban üti fel a fejét Indiában,d e jelentettek már fertőzést más országokból is.

A tünetei annyira szörnyűek, hogy képeket be sem tudunk ide tenni, majd a cikk végén egy külső hivatkozásban helyezzük el, akit érdekel és erős az idegzete!

A mucormycosis egy ismert gombás fertőzés, amelyet a fekete gomba néven is ismernek.

Valamennyi kezelésnek és antibiotikumnak ellenáll, ezért ennyire elpusztíthatatlan és halálos.

Pokoli tünetek: mintha maga az Őrdög büntetése lenne

Az Informed leírása szerint a tünetek közé tartozik a fájdalom, láz, és a szemgolyó kidülledésével (proptosis) járó szemüregfertőzés (orbitális cellulitisz).

Az orrból genny ürül. Az orrüregeket elválasztó orrsövény, a szájpad, valamint a szemüreget és a melléküregeket határoló csontok elpusztulnak. Az agyállomány betegsége esetén görcsök, beszédnehézségek és részleges bénulás léphet fel.

Most a koronavírussal hozták kapcsolatba, ugyanis megfigyelték, hogy főleg azoknál a covidon átesett embereknél alakul ki, akiknek az immunrendszerét alaposan legyengítette a betegség.

Magas kokcázattal jár a cukorbetegség a fekete gomba fertőzés szempontjából.

David Denning, a Manchesteri Egyetem professzora szerint más országokban is észleltek ilyen eseteket.

Hirdetés

“A korai klinikai gyanú esetén az olyan tünetek előfordulásakor, mint az orrdugulás, a szem vagy az arc duzzanata és a fekete kéreg az orrban, azonnal biopsziát kell végezni és a lehető leghamarabb meg kell kezdeni a gombaellenes terápiát”

-jelentették ki a szakemberek.

Erős idegzetűeknek képek: https://www.google.com/search?q=mucormycosis&sxsrf=ALeKk00cPi_mxdP3nLFNpPd7c_8XbDJctw:1620708565642&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjpitvy6cDwAhWKgP0HHdnkAL8Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=1007

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.