Érdekes világ

Irán is felmondta az atomalkut: megkezdődhet az új atomháborús korszak, már ketyeg az óra

Nem lesz jó vége annak, hogy minden egyezményt felrúgtak a világ egyes országai, melyek éppen egy harmadik világháborút voltak hivatottak megakadályozni…

Az elmúlt hetekben – de már az azt megelőző években is – rendkívül feszült volt a viszony Irán és az USA között.

Az USA ugyanis minden létező módon megpróbált egyfajta háborút generálni közte és Irán között, mindezt úgy, hogy Iránt állítsa be a világ előtt egy mumusnak.

Hirdetés

Amerikának ez már egy régi és jól bevált taktikája, hiszen így rabolták végig a Közel-Keletet.

Észre kell ugyanis venni, hogy az USA érdeke mindig is az volt, hogy a régiót szanaszét lopja, a kőolaj készletek után kutatva.

Ezzel a módszerrel érik ugyanis el azt, hogy az amerikai dollár egységes és használatos világvaluta legyen.

Gondoljuk csak Kadhafira, aki ezzel megpróbált szembemenni, és egy petrodollárt létrehozni Líbia térségében.

Kadhafit félreállították azzal, hogy belső puccsot szítottak ellene…

Irán és az USA között a napokban nagyon kiéleződött minden ellentét, és egyes geopolitikai elemzők már most azt vizionálják, hogy egy lehetséges atomháború elején vagyunk.

Az utolsó korlátozást is semmisnek tekinti Irán, így az ország ismét belekezd az urán dúsításába, ami előfeltétele annak, hogy az ország atomfegyverre tegyen szert.

Az atomalkut 2015-ben kötötte Irán, az Egyesült Államok, Oroszország, Németország és az EU, azzal a céllal, hogy Teherán mondjon le a katonai célú nukleáris programról, cserébe az országgal szembeni nemzetközi szankciók feloldásáért.

A Washington részéről még Barack Obama által aláírt megállapodást 2018 májusában mondta fel Donald Trump.

Hirdetés

A döntés valójában nem meglepő azután, hogy Donald Trump utasítására amerikai dróntámadás végzett az iráni Forradalmi Gárda különleges egységeinek vezetőjével, Kászim Szulejmánival a bagdadi repülőtéren, a végletekig kiélezve a helyzetet a térségben.

Sokan attól tartanak az elemzők közül, hogy ezzel egy új atomháborús korszak kezdődhet.

2019-ben ugyanis egy másik, szintén az atomfegyverkezést gátoló egyezményt rúgtak fel, tették semmissé, ezért még a NATO és az ENSZ is felszólalt, egy közelgő vészre figyelmeztetve.

Nem lesz jó vége annak, hogy minden egyezményt felrúgtak a világ egyes országai, melyek éppen egy harmadik világháborút voltak hivatottak megakadályozni…

Ezzel ugyanis egy másik korszakba lépünk vissza: az atomkorszakba, amikor senkiről sem lehet tudni, mit forral a világ ellen.

És elég egyetlen gombnyomás, és milliók élete lesz kioltva.

Ha pedig az egyes egymással szemben álló nagyhatalmak nukleáris háborúba kezdenek egymással, annak bizonyos, hogy aligha lesznek túlélői…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.