Érdekes világ

Iskolai terror Érden? Egy 7 éves kisfiú kálváriája

“Sajnos manapság egyre többször hallani szülők körében, hogy a gyermekük valami miatt nem szeret bejárni az iskolába, vajon miért?! Ennek csupán egyetlen oka van, és az nem más mint hogy, nagyon sok kisgyermek áldozata lesz az iskolai buillingnek magyarán szólva bántalmazásnak, csúfolásnak stb.”

– írja a megrendült anyuka.

Sajnos manapság egyre többször hallani szülők körében, hogy a gyermekük valami miatt nem szeret bejárni az iskolába, vajon miért?! Ennek csupán egyetlen oka van, és az nem más mint hogy, nagyon sok kisgyermek áldozata lesz az iskolai buillingnek magyarán szólva bántalmazásnak, csúfolásnak stb.

Hirdetés

Sajnos sokszor ezek az esetek addig fajulnak, hogy a szülőknek otthon a bántalmazott gyermek el sem meri mondani, hogy vele az iskolában mi történik.

Történetünk szereplője most a 7 éves F. Bence lesz, aki még ha ritkán de akkor is félve, könnybe lábadt szemmel meséli a történteket.
Azt fontos megjegyeznem mielőtt bárki megkövez, IGEN: a gyerekek olykor összevesznek, majd kibékülnek ,de lássuk milyen a másik eset, mikor sem az osztály illetve sem az iskolában dolgozó társak/szemtanúk/tanárok nem tesznek ellene semmit.

F. Bence(7) egy enyhe problémával küzd, ugyanis ADHD-S azaz hiperaktivitással küzdő kisfiú, félre értés ne essék nem beteg, sőt nagyon is jól van, ugyanolyan okos kisfiú, mint társai, csak többször elkalandozik a figyelme. Tudomásom szerint ez jelezve lett az érdi iskola felé, nem is egyszer, ami állításuk szerint nem volt gond. De aztán teltek a napok és Bencének voltak hol jó, hol rossz napjai.

Mára ott tartunk, hogy reggel sírva, könnyes szemmel indul el mert fél – kitől vagy mitől?!-az ő állítása szerint az egyik iskolatársától. Sokszor elmondta otthon is az a kisfiú bántja őt, nem is akár hogyan, már kétszer kellett orvoshoz vinni, első alkalommal agyrázkódást kapott, a második alkalommal olyan súlyosan szétkarmolták és bántották, hogy a sebek maradandó nyomot is hagyhatnak.

Az iskola válasza mindig az volt, hogy Bence rossz, megérdemli, vagy a történet nem igaz.

Sajnos nem egy ilyen eset van, nem egy iskolában, ahol ezek a dolgok megtörténnek, ha visszaemlékszünk gyermekkorunkra nekünk is vannak történeteink, de mi a válasz erre?

Bencéről tudni kell, hogy alkalmazkodó kisfiú, néha időszakos dacokkal, de alkalmazkodó, sok rossz dolgon ment keresztül, és próbál talpra állni.

Nehéz neki nem könnyű, főleg elmondása szerint már azért is csúnyán beszélnek vele, ha köszön.

Az osztályfőnöke szerint nem működnek együtt Bence gondviselői, holott a kisfiú minden nap 11 óra után már otthon van, mert a tanárnő szerint ön és közveszélyes. Így sajnos Bence lemarad egy csomó fontos óráról és foglalkozásról.

Hirdetés

Erről annyi információm van, hogy bár kérelmezték, hogy Bence had maradhasson az iskolában délutánig, azt valamilyen úton-módon mindig sikerül az iskolának kijátszani és Bence 11 órakor már nincs is az iskolában. Bármilyen borzasztó is ezt olvasni sajnos manapság sok gyermek fél beszélni a vele történtekről, és ezt azért írom le, mert Bence többször is szólt az iskolában az éppen akkor rájuk figyelő tanár néninek, aki nem volt hajlandó semmit tenni az ügy érdekében, és az iskola igazgatója szerint is Bencével van a baj. Feltételezzük, hogy ez így van, de csak egy pillanatig, akkor ez azt jelenti, hogy a tanárnő végignézte azt, hogy a gyermeket társai súlyosan bántják, vagy egy két esett miatt megbélyegezte Bencét!

Önök mit tennének ha a maguk gyermekéről lenne szó?

ISKOLAI TERROR ÉRDEN! Mai nap az iskolán belül történő erőszakról lesz szó. Azzal kezdeném mondandómat, hogy a képen…

Közzétette: Nukka Fehér – 2021. február 9., kedd

Sajnos ezek az események már fél éve zajlanak, tehát az iskola megkezdése óta Bencét megbélyegezték, és ez által bármi történjék is az éppen akkor ott felügyelő tanárnénit nem érdekli, hogy Bencét éppen a társai olyan súlyosan bántják, aminek a következményei által már kétszer kellet őt orvoshoz vinni. A válasz mindig ugyan az! Bence rossz vagy megérdemli vagy olykor egy-egy megunt eset után, ha megvédi magát akkor ő lesz a hibás.

SAJNOS AZ ILYEN ESETEKET KOMOLYAN KELL VENNI, RENGETEG ILYEN ESET VAN ISKOLÁN BELÜL, AHOL NEM CSAK ETNIKAI HOVATARTOZÁS MIATT, HANEM BÁRMILYEN MÁSIK OKBOL ELKEZDENEK BÁNTANI EGY GYERMEKET! NEM SZABAD FIGYELMEN KÍVŰL HAGYNI, MERT LEHET HOGY AZ ÖN CSALÁDJÁBAN IS VAN LEGALÁBB EGY GYERMEK, AKIT KISZÚRTAK A GYEREKEK VAGY ÉPP AZ ISKOLA DOLGOZÓI ÉS FÉL OTTHON ELMONDANI, EZÁLTAL ELVISELI A NAPI SZENVEDÉST ÉS BÁNTALMAZÁST!!!

IGEN IS MEG KELL VÉDENI A GYEREKEKET ÉS IGEN IS VESSÉK ALÁ AZ ISKOLÁK ÉS ÓVODÁK DOLGOZÓIT RENDESZERES ORVOSI ÉS PSZICHOLÓGIAI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATNAK!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.