CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán Viktor fokozatos nyitásról beszélt: elmondta, miért nem lehet azonnal lazítani

Szerinte mindent eldöntő év lehet 2022 több szempontból is.

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciójának szerdai szezonnyitó ülésén.

A frakció a járványhelyzet miatt idén nem tartott kihelyezett találkozót. Az ilyenkor szokásos kétnapos vidéki összejövetel helyett a kormánypárti képviselők a Parlamentben ültek össze.

Hirdetés

A 24.hu információi szerint a kormányfő a több mint kétórás előadásában tájékoztatást adott többek között a vírushelyzetet alakulásáról, a vakcina-beszerzésekről, és közben érintette az kormányzat egészségüggyel kapcsolatos fontosabb intézkedéseit, többek között az orvosok béremelését.

Úgy tudjuk, Orbán beszélt arról is, hogy a járványügyi intézkedések idő előtti lazítása súlyos következményekkel járhat.

Azokban az országokban, ahol – akár csak napokra – feloldották a korlátozásokat, durván romlottak a statisztikák, ezért nálunk csak fokozatosan, az átoltottságtól függően változtatnak majd a szabályokon.

Forrásunk szerint a miniszterelnök érzékeltette, hogy a kormánypártoknak a vírusidőszak lezárulta után, de ősztől mindenképp kampányüzemmódra kell kapcsolniuk a közelgő 2022-es országgyűlési választások miatt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.