CímlapsztorikÉrdekes világ

Ismeretlen égi jelenségek pedig vannak, de jobb, ha nem firtatjuk őket” – kitálaltak az ufókról

A Pentagon ufó aktái bizonyíthatják a fejlett földönkívüli világ létezését.

Amikor 2022 júliusában a roswell-i „incidens” 75 évfordulóján sem jött meg a nagy beismerés, az UFO-hívők lemondóan legyintettek, a szkeptikusok pedig elégedetten hátra dőltek, mondván, le kéne már egyszer s mindenkorra zárni ezt a históriát az összes konteóval együtt.

Attól azonban, hogy nem beszélünk a földön kívüliekről és látogatásairól, a téma ott van a levegőben:

Hirdetés

H.G.Wells A világok harca című regényét, Erich von Däniken könyvei és filmjeit „a jövő emlékeiről”, vagy Stephen Spielberg remekművét, a Harmadik típusú találkozásokat sok millióan tekintik inkább az elképzelhető valóság részének, mint fantázia szüleményének.

És ha nem is találkozhatunk konkrétan „repülő csészealjakkal”, „kis zöld emberekkel” vagy „E.T.”-kkel, egyre többen tapasztalnak olyan égi jelenségeket, amelyekre nincsen a tudomány mai állása szerint magyarázat, a nagyközönség előtt azonban tovább folytatódik az 1947 óta megszokott titkolózás, ködösítés.
Ennek járt utána a National Geographic a CNN-nel közösen készített UFO-akták: megnyílik az ismeretlen című öt részes sorozatában, amelynek első epizódját pénteken este láthattuk.

Bár a film elején még felidéződnek a régi sztori képei, a korábbi tagadások, az amerikai légierő UFO-aktáinak, az úgynevezett „Bluebox project” 1970-es lezárása, a földönkívüli-hívők lejáratására, nevetségessé tételére irányuló törekvések, a főszerep egy 2004-es esetnek és annak következményeinek jut.

Tizenkilenc évvel ezelőtt a kaliforniai partok közelében szolgálatot teljesítő amerikai repülőgép-hordozók pilótái észleltek az égen szél ellen elképesztő sebességgel száguldó és hirtelen irányváltoztatásokra képes, fényes „valamit”, amely kerülgette őket, de össze nem ütköztek vele.

Megszólal az esemény egyik pilóta szemtanúja, aki szerint „fehér volt, kb. 40 láb (12 méter) hosszú, nem volt se ablaka, se szárnya és úgy mozgott, mint egy pingpong-labda”.

És mint kiderül, nem ez volt az egyetlen ilyen észlelés, amelyről a légierő videófelvételt készített, és azt továbbította a hadügyminisztériumnak.

A másik koronatanú egy Luis Elizondo nevű egykori kémelhárítási ügynök, kubai emigránsok gyermeke, aki új hazája iránti háláját az Egyesült Államok biztonsága feletti őrködést tekintette élete hivatásának Latin-Amerikától Afganisztánig.

Éppen a múltja miatt keresték meg 2008-ban a Pentagontól, hogy vegye át egy titkos „légi azonosítási program” vezetését.

Elizondo komolyan vette a felkérést, és az észleléseket, akár a légierőtől, akár a mezei polgároktól érkeztek, „nemzetbiztonsági ügynek” tekintette – feletteseitől eltérően.

Hirdetés

2017-ben adta fel a reménytelen harcot a Pentagon vezetőivel.

Itt lépett be a képbe egy rámenős oknyomozó újságírónő, Leslie Kean, aki még 2000-ben felfigyelt egy nyilvánosságra hozott hivatalos francia jelentésre, amelyben „valószínűnek” nevezték földön kívüli látogatók érkezését. Bár akkor meg is írta a sztorit a Boston Globe-ban és várta az amerikai illetékesek reakcióját, a várt válasz ezúttal is elmaradt.

Leslie Kean nagy pillanata 2017-ben jött el, amikor sikerült találkoznia az éppen lemondott Elizondóval, akit összehozott a New York Times Pentagon-tudósítójával, Helene Cooperrel, és többé nem lehetett eltitkolni a „szigorúan bizalmas” videófelvételeket sem.

A film készítői még kamera elé tudták ültetni 2021-ben bekövetkezett halála előtt Harry Reid szenátort, az amerikai törvényhozás demokrata párti többségének korábbi vezetőjét, aki szintén 2017-ben, visszavonulásakor fedte fel, hogy létezik egy olyan program, amely az „ismeretlen anomális jelenségeket” (UAP: unknown anomalous phenomena) vizsgálja az égen, és tudott arról is, hogy azt „nemhivatalos” pénzekből finanszírozzák.

A 2017 decemberben megjelent Times-cikk után, amelynek online változatába beillesztették az egyik 2004-es videót, ha nem is oldódtak meg a rejtélyek, de azért történt némi áttörés.

Azóta az amerikai védelmi minisztérium rendszeresen ad ki „UAP-jelentést”, a legutóbb az idén januárban, amely az előző közel 2 év alatt 366 új bejelentést regisztrált.

Ezek nagyobb részét sikerült beazonosítani, de 171 esetre továbbra sincs magyarázat, ezek ügyében további vizsgálatot ígértek. Vajon valóban kivizsgálják-e őket, és ha igen, értesül-e erről a világ?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!