EgészségünkTudomány

Ismét egekben a számok, több mint 150 lelket vesztettünk el 24 óra alatt koronavírusban

Magyarország gőzerővel menetel bele a sötétségbe, egyelőre nem látszik hogy javulna a helyzet. A fertőzöttek száma viszont mintha csökkenni kezdene.

A kedd reggeli friss adatok szerint 3951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 221 073 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

ELHUNYT 154 TÖBBSÉGÉBEN IDŐS, KRÓNIKUS BETEG, ÍGY AZ ELHUNYTAK SZÁMA 4977 FŐRE EMELKEDETT.

Hirdetés

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 64 802 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 294 fő. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti.

KÓRHÁZBAN 7884 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK, KÖZÜLÜK 662 FŐ VAN LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is.

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható.

Az operatív törzs jelenleg 330 óvodában egy-egy csoportot érintően (11 százalék), 163 óvodában (5 százalék) és 116 általános iskolában (5 százalék) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 562 általános iskolában egy-két osztályt (22 százalék) és 53 általános iskolában (2 százalék) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást.

A járványt megállítani nem lehet, az operatív törzs célja a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és a járvány alakulásának függvényében

DECEMBER ELEJÉN SZÜLETIK DÖNTÉS AZ ÜNNEPEKRE VONATKOZÓ AJÁNLÁSOKRÓL, SZABÁLYOKRÓL.

Hirdetés

A kormány minden lehetséges külföldi vakcináról tárgyal. Eddig

12 MILLIÓ ADAG OLTÓANYAGOT kötöttek le három gyártónál.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.