CímlapsztorikÉrdekes világ

Ismét emelkedett a halottak száma az elmúlt 24 órában

Kijöttek a legfrissebb számok…. Ezek után egyre több a kétely, hogy valóban “platón” lenne a járvány, ahogyan most sokan állítják a szakemberek közül…

3221 újabb esetben mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 259 588 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 160 beteg, így az elhunytak száma 6280 főre emelkedett.

Hirdetés

Az aktív fertőzöttek száma 177 038. 7945 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 661-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 76 270. Az aktív fertőzöttek 19 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 24 százaléka budapesti

– írja a koronavírusról tájékoztató kormányzati lap.

Az adatok alapján 28737 mintavételt végeztek az elmúlt 24 órában, a napi fertőzöttek száma ehhez viszonyítva 11,2 százalék, ami jóval kevesebb, mint az elmúlt heti arányok.

Tegnap 136, hétfőn pedig 116 halálos áldozatról adtak hírt.

A legtöbb elhunytról december ötödikén, a számok többnapnyi, folyamatos emelkedése után számoltak be, akkor 193 koronavírus-fertőzött halt meg hivatalosan.

Kedden kiderült, mégis lehet választani majd a különböző vakcinák között, amelyek Magyarországra érkeznek.

Müller Cecília ugyan az Operatív Törzs tájékoztatóján a választás lehetőségére egyértelmű nemmel válaszolt, amikor ezt először a 444.hu idézte is, a kormányzati oldal álhírterjesztéssel vádolta meg a lapot.

Az utólagos hivatalos magyarázat szerint Müller arról beszélt, hogy jelenleg nincs is engedélyezett vakcina, így nincs is miből választani.

Hirdetés

Varga Mihály pénzügyminiszter közleménye szerint január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban, de ha az ágazat szereplői később igénylik, még kitolhatják a határidőt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.