Misztikum

Isten tényleg létezik: a leghíresebb tudós állítja, bizonyítékokkal

Ez mindent megváltoztathat… Forró nyomon az emberiség…?

Régóta téma Isten létezése

Isten létezése a tudomány szemszögéből mindig is erősen kérdéses volt.

A közhiedelemmel ellentétben a tudomány soha nem zárta ki teljesen Isten létezését, helyette csupán próbált természettudományos magyarázatokat adni a dolgokra.

Hirdetés

Létezhet egy úgynevezett egyenlet, amit Isten egyen letének hívnak, ami végső soron azt bizonyíthatja, hogy a világunk nem csupána véletlen műve, hanem intelligens tervezés miatt létezhet minden ami minket körülvesz.

Egyúttal azt is állítja, hogy a tudomány nem eltávolítja az embert Itsentől, hanem közelebb hozza, és paradox módon a végső választ Istenre a tudományon keresztül kapjuk majd meg.-

MICHIO KAKU az elméleti fizika professzora a New York Városi Egyetemen.

A húrmező elmélet társalapítója és számos, széles körben elismert tudományos ismeretterjesztő sikerkönyv szerzője, többek között az “Isten egyenletének” kitalálója.

Egy tudós azt állítja, a tudomány bizonyítja

Az elméleti fizikus egyértelművé tette:

Isten jelenléte érezhető, sőt, meg is figyelhető.

Számtalan apró jelet szórt el az univerzumban, melyek mind afelé mutatnak, hogy egy kozmikus entitás, egy intelligens tervező hozott létre mindent.

Ez egyébként egyre több tudós szerint lehetséges.

Szerinte fontos bizonyíték, hogy világegyetem kozmikus együtthatói pontosan a megfelelő értékekre vannak belőve.

Hirdetés

Ez egyúttal azt veti fel, hogy nincs is olyan hogy véletlen, és minden teremtett erőnek a kozmoszban érzékelhető törvényeknek pontos szerepe van.

Egy ilyen komplex rendszert nem hozhatott létre a véletlen és számos tudós azt állítja, hogy nem is maradhatott volna fenn ez a viszonylagos rend, ha minden a véletlenszerűségek mentén alakult ki.

Michio Kaku szuperhúr elméletének lényege az, hogy az anyag energiafonalak millióiból áll.

Ezek a fonalak pedig egy másik dimenzióhoz, vagy valósághoz kapcsolódhatnak.

Egyes teóriák szerint az úgynevezett kavntumösszefonódás jelenségére is ez lehet a magyarázat, ezzel a teret és időt megkerülő fonállal van összekötve két részecske.

Az emberiség egyetlen lépésre a Teremtőtől

Ha két részecske összefonódott állapotban van, akkor az egyik részecske egy tulajdonságát megmérve azonnal meg lehet állapítani a másik részecskén végzett ugyanilyen mérés eredményét, anélkül, hogy azt ténylegesen ellenőrizni kellene.

A kvantummechanika különlegessége ugyanakkor, hogy a részecskéknek nincs meghatározott állapotuk, amíg nem kezdik mérni őket.

Ha apró gömbökként képzeljük el a részecskéket, olyan mintha a két vizsgált gömb egészen addig szürke lenne, amíg valaki meg nem nézi az egyiket.

Ekkor az véletlenszerűen feketének vagy fehérnek mutathatja magát, a másik gömb pedig azonnal ellenkező színűvé válik.

De honnan lehet tudni, hogy a gömböknek kezdetben nem volt meghatározott színe?

És ha eredetileg szürkének tűntek is, vajon volt bennük egy rejtett információ, amely meghatározza, hogy milyen színűvé válnak, ha valaki rájuk néz?

Egyesek szerint ez egy felsőbb szintű tervezés, magnak az Istennek a műve, persze sok más magyarázat is létezik, ezt még vizsgálják a tudósok.

Az azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a tudománynak komoly szerepe lesz Isten nyomainak “megtalálásában”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.