Egyéb

“Isteni részecske”: felfedi az igazságot az eredetünkről, kinyithatja az univerzum titkainak kapuját?

Vajon ezek a részecskék tényleg elárulják, hogy kezdődött a teremtés? Ennek köszönhetjük magát az emberi létezést is?

Könnyen lehet, hogy a kozmosz titkát rejtheti a Higgs-bozon, vagy ahogyan sokan hívják: az Isteni részecske.

Az Isteni teremtés?

A tudósok szerint az univerzum puszta energiakitörésként kezdte, de valahogy ez az energia végül átalakult anyaggá.

Hirdetés

Ahelyett, hogy az izzó gázgömbök elillantak volna, az univerzumban az Ősrobbanás pillanata után, egy láthatatlan, misztikus erőtér anyaggá alakította ezt az űrbéli energiát.

Az Isteni részecskének ebben óriási szerepe lehetett, hiszen a tudósok mára legalább annyit be tudtak bizonyítani, hogy ez az elméleti erőtér tényleg létezik, így az Isteni részecske is, melyet a CERN részecskegyorsítóban nemrég sikerült is kimutatni.

Ez felel minden anyag tömegéért, ettől létezhet minden

Ebből az erőtérből állt elő a Higgs-bozon. Ez ad szilárdságot az anyagnak egyes elméletek szerint, bár még mindig rengeteg a kérdés az Isteni részecske viselkedésével és jellemzőivel kapcsolatosan.

Maga Morgan Freeman is foglalkozott ezzel a titokzatos részecskével a Féreglyukon át című tudományos műsorában:

Az Isteni részecske nem volt jelen az univerzum keletkezésének legelső pillanataiban, csak később jött létre. Enélkül nem lenne olyan a kozmosz, amilyen ma is, és mi sem létezhetnénk.

Kozmikus Teremtő, enélkül nem lenne semmi

Fénysebességgel mozgott minden, és semminek nem volt tömege.

Aztán mintha behúzták volna a vészféket, a részecskék mindegyike megállt, és tömeget kapott.

Ekkor léphetett működésbe az úgynevezett Higgs-tér, mely az anyagot “kiformálta” az univerzumot addig alkotó végtelen energiamezőből.

Míg egyes résezcskék megőrizték energiahullám természetüket, addig sok részecske lelassult. A kozmosz lassú hűlése miatt alakult ki a Higgs-tér a jelen tudásunk szerint.

Hirdetés

A tudósok szerint azért is lehet ténylegesen ez bizonyos értelemben a Teremtőnk, mert enélkül nem lenne tömege semminek, egyetlen részecskének sem, és így az erőket közvetítő részecskék sem léteznének, ergo a világunk ki sem alakult volna.

Strukturálatlan káosz

Struktúra nélkül nem lenne élet, nem tudnának a részecskék tömeggel lelassulni és egy egészet alkotni, nem lennének atomok sem, csak egy strukturálatlan káosz a végtelen térben.

Számos ősi vallás és mitológia írja le a világegyetem keletkezését oly módon, mely nagyon hasonlít a mai tudományos magyarázatokhoz, és amelyek azt hirdetik, hogy az univerzum végső és eredeti formája valójában a végtelen energiamező.

Ha tényleg így van, akkor egyértelmű, hogy az Isteni részecske lehet a kulcs mindenhez.

A saját létezésünkhöz, a teremtéshez, vagy ahhoz, hogy miért nem omlik össze ez a teremtett világ, mi az a fizikai és kvantumfizikai struktúra, ami “kitartja” az egészet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!