Címlapsztorik

Itt a bejelentés: szigorodnak a tankolási szabályok Magyarországon

Itt vannak a részletek, MINDEN magyar autóst érint!

Ismét szigorít a MOL a tankolási szabályokon, péntektől a töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, míg üzemanyagkannába csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni az üzemanyagot.

Az ugytudjuk.hu értesülései egybevágnak azokkal a tájékoztatásokkal, melyek még csütörtökön este jelentek meg több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán.

Hirdetés

Ez alapján szigorít a MOL töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, míg üzemanyagkannába kizárólag piaci áron lehet majd tölteni az üzemanyagot.

A kőszegi MOL-kút például azt írta a közösségi platformon, hogy június 24-től kisnyomású kútoszlopaikon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter.

Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak.

Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

A kút kezelői azt kérik minden fogyasztótól, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett külső edényzetbe is tankolnának,

azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként tegyék meg

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyag-tartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák.

A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

A kisteleki Mol-kút oldalán szintén hasonló tájékoztatás jelent meg.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.