Tech-Kütyük

Itt az önmagát fertőtlenítő kilincs, két fiatal találta fel és az egész világon végigsöpörhet

Csak 3800 forintba kerül és minden baktériumot megöl!

Vége lehet nem csak a tömegközlekedési eszközökön, kórházakban, közintézményekben, de szinte mindenhol a különféle fertőzések terjedésének.

Egy olyan egyszerű, de mégis elképesztően hasznos találmánnyal állt elő ugyanis két hongkongi diák ami mindenki életét megváltoztathatja.

Hirdetés

Néhány éven belül elterjedhet, és véget vethet annak a jelenségnek, hogy valaki bizonyos nyilvános helyeken kapjon el valamit a kilincsekre rakódott baktériumok miatt.

Ez a gond ugyanis valóban egy súlyos gond volt eddig, a jelenség ismert volt a tudósok körében is.

Világszerte a kórházakban, rendelőkben, iskolákban, közintézményekben de még a tömegközlekedésen – a fogódzkodók ugye – rengeteg baktériumot, gyakran vírusokat terjesztettek még rendszeresebb tisztítás esetén is.

A két fiatal által feltalált kilincs önmagát képes tisztítani, és alig 3800 forintba fog kerülni.

Így az egész világot meghódíthatja.

A szinte baktérium-biztos kilincs működési elve is pofonegyszerű: a két diák titán-dioxid port és ultraibolya LED-lámpákat kombinált.

A titán-dioxid fotokatalizátor, vagyis amikor az ultraibolya fény aktiválja a bevonatot, olyan hidroxilcsoportokat hoz létre, melyek lebontják a baktériumokat.

A laboratóriumi tesztek során a kilincs ezzel a módszerrel elpusztította a baktériumok 99,8 százalékát.

Ráadásul az ajtó nyitásából és becsukásából származó kinetikus energia elegendő villamos energiát ad a fogantyú megvilágításához és működéséhez.

Hirdetés

Így tulajdonképpen a kilincs egyben saját maga generátora is, ettől pedig Sum Ming Wong és Kin Pong Li találmánya teljesen önműködő.

Mint minden igazán jó ötlet, ez is fillérekbe kerül, hiszen az ajtónyitást remélhetően forradalmasító kilincshez használt anyagok mindössze 13 dollárba (kb. 3800 forint) kerülnek.

Te meg fogod venni, ha elérhetővé válik?

Szerintünk ez egy tényleg nagyon hasznos és egyszerű, de nagyszerű találmány.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!