EgészségünkTudomány

Halálos vírusok terjedhetnek el Európában: a klímakatasztrófa nyakunkba zúdíthatja a kontinenst kiirtó világjárványt

Fel kell készülnünk a következő 10 évben arra, hogy trópusi betegségek egész sora jelenik meg, halálos vírusok és baktériumtörzsek áraszthatják el a kontinenst.

A szakértők szerint a jövőben az extrémmé váló időjárás és a globális felmelegedés hatására még nagyobb veszélynek lesz kitéve ilyen téren Európa és annak teljes lakossága.

Fel kell készülnünk a következő 10 évben arra, hogy trópusi betegségek egész sora jelenik meg, halálos vírusok és baktériumtörzsek áraszthatják el a kontinenst.

Hirdetés

Súlyos következméynei lehetnek az egyre melegedő éghajlatnak.

Erről ma már számos kutató és orvos nyíltan beszél, sőt, az Egészségügyi Világszervezet is komolyan készül a fenyegetésre.

A legtöbb ezzel foglalkozó szervezet elemzései szerint előreláthatóan 10-15 éven belül kirobbanhat egy trópusi betegség okozta világjárvány, mely Európából indulhat ki, és idővel más kontinensekre is átterjedhet.

Ebben a titokzatos X-kórban milliók halhatnak meg, különösen akkor, ha nem teszünk meg már most bizonyos óvintézkedéseket.

Fel kell készítenünk Európa egészségügyi rendszereit a várható vészre.

Egészen biztos, hogy be fog következni, a kérdés csak az, hogy mikor – állítják a tudósok.

A kontinens klímájának melegedésével rohamosan tért hódítanak a szúnyogok és kullancsok terjesztette betegségek – köztük olyanok is, amelyekkel eddig legfeljebb a hírekben találkoztunk.

Ez azért aggasztó, mert az európai emberek szervezete még annyira sem védett ezekkel a vírustörzsekkel szemben, mint azok, akik ott élnek, ahonnan ezek a betegségek származnak.

Csikungunya, dengue-láz, leishmaniázis – aki egyáltalán hallott már ezekről a betegségekről, az is úgy gondol rájuk, mint trópusi fertőzésekre, amelyek minket, mérsékelt éghajlaton élőket nem fenyegettek.

Hirdetés

EDDIG.

Európa mérsékelt éghajlatának ugyanis telejsne befellegzett…

Az egzotikus járványok sokasodására lehet számítani még a hegyvidékeken és a magasabb földrajzi szélességeken, így Észak-Európában is.

A kemény realitás az, hogy a meleg évszak elnyúlása szélesebbre tárja azt az időablakot, amelyben az ízeltlábúak hordozta betegségek terjedhetnek, s ezzel elősegíti a nagyobb járványok kitörését.

Sokan a titokzatos X-kórnak nevezett jövőbeli kórt egyértelműen egy Európába behurcolt organizmussal azonosítják, vagy képzelik el, mely rövid idő alatt fog elterjedni, letarolva szinte a teljes kontinenst.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!