Érdekes világMisztikum

Itt feszítették keresztre Jézust, és folyhatott rá a vére a Frigyládára és Ádám koponyájára?

A Golgota feltételezett helye évtizedek óta vita tárgya, ám most egy új kutatás megdöbbentő dolgokat állít. Jézus DNS-e is előkerülhet?

A Golgota-rejtély

Jézus keresztre feszítésének helyszínéről rengeteg vita folyt elmúlt években, több okból is.

Munkácsy Mihály fenti, Golgota című képén festette meg Jézus keresztre feszítését.

Hirdetés

Láthattuk festővásznon, láthattuk filmben ábrázolva is, azonban az evangéliumokból ismert helyszín, a Golgota pontos elhelyezkedése nem ismert.

Vannak ugyna jelöltek, helyek, melyekre ma nagy bizonyossággal azt mondják, hogy ez volt a végzetes hely ahol Jézus kilehelte a lelkét, de nincs egységes konszenzus.

Feltételezhető ugyanakkor, hogy a Golgota Jeruzsálem egykori városfalain kívül, a nyugati és északi városfal találkozásánál lehetett, a régi, Jaffa és Aszkalon közt haladó kereskedelmi utak mentén.

A Golgota feltételezett helye a mai Jeruzsálem óvárosának keresztény negyedében van, ahogy Jézus feltételezett sírja is.

A bazilika magában foglalja a Keresztút X-XIV. stációjit, Jézus feltételezett sírhelyét és a sziklákat, melyeket a Golgota szikláinak vélnek.

Ráfolyhatott a Frigyládára Jézus vére?

A Golgota feltételezett szikláit vizsgáló szakértők találtak rajta egy mélyedést, melybe a keresztet állíthatták, és egy nagyobb repedést is. Utóbbi azért különleges, mert egy evangéliumi szövegrész szerint Jézus kiömlő vére egy sziklarepedésen át jutott a mélybe Ádám, az első ember sírjához, tisztára mosva őt.

A Golgota-kápolna alatt ezért került kialakításra az Ádám-kápolna az épületben.

Más források és legendák szerint itt kapott helyet közvetlenül Jézus alá rejtve a Frigyláda is, és erre folyt rá Jézus vére, kvázi megtörve az Isten és az ember közti addigi szövetséget.

Jézus állítólagos DNS-e és a Frigyláda titka

Korábban egy magát régésznek valló férfi is azt a megdöbbentő kijelentést tette, hogy megtalálta a Frigyládát, rajta Jézus vérével.

Hirdetés

Ha ez valóban igaz, akkokr Jézus DNS-e már az emebriség birtokában van.

Az amerikai Ron Wyatt – akit amatőr régésznek neveznek egyes oldalak – állítólag az úgynevezett „Golgota Sziklája” környékén végzett ásatásokat, és 1982. január 6-án bejutott abba a barlangba, ahová a babiloni ostrom előtt Jeremiás elrejtette az első templom szent ereklyéit.

Ron Wyatt egy nagyon vitatott megítélésű tudós volt.

Míg egyesek szerint inkább egy szélhámos, mások szentül hittel abban amiket állított.

Wyatt ugyanis azt is állította, hogy a vérmintákból sikerült kinyerni Jézus geneitkai kódját.

Tudni kell azonban, hogy az érett vörösvérsejteknek nincs sejtmagjuk, így DNS-vizsgálatot sem lehet végezni belőlük. DNS-vizsgálat csak a vér sejtes elemeiből (fehérvérsejtek) lehetséges. Ezt eddig Ron Wyatt is elmondja a levélhez linkelt videón.

A csúsztatás ezután kezdődik. DNS-t tartalmazó véralkotókat ugyanis nem hogy több ezer évről, de még néhány száz évvel ezelőttről sem találtak.

A vörösvérsejtek sokkal ellenállóbbak a vér többi alakos eleménél, és rendkívüli körülmények (például jégbe zárva) évezredekig is megmaradhatnak, a fehérvérsejtek viszont hamar lebomlanak.

Wyatt 1999-ben hunyt el, életében a legismertebb, magának tulajdonított felfedezése Noé bárkájának állítólagos megtalálása volt a törökországi Durupinar régészeti helyszínen, amiről ma szintén kiderült, hogy minimum vitatott a lelet hitelessége.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.