CímlapsztorikTudomány

“Kozmikus világítótorony” okozhatja az emberiség pusztulását: a NASa és a SETI inváziót szabadíthat ránk?

A galaktikus világítótoronynak nevezett üzenet az arecibói küldemény folytatásának tekinthető amit a földönkívülieknek szánnának. Számos tudós azonban úgy véli, hogy ezzel aláírjuk a Földlakók halálos ítéletét.

Kockázatosak az űrbe küldött üzenetek

A tudósok és szakemberek valami olyan őrültségre készülnek, ami az egész emberi civilizáció végét hozhatja el.

Mondhatni a tűzzel játszanak az emberek, amikor az űrbe küldözgetnek különféle, földönkívüli civilizációknak szánt üzeneteket a bolygónkról, annak pontos helyéről és az emberiségről.

Hirdetés

A legutóbbi bolygóközi képeslap tartalmát idén márciusban fogalmazta meg egy nemzetközi kutatócsoport Jonathan Jiang, a NASA JPL (Jet Propulsion Laboratory) kutatójának vezetésével a Tejút többi lakója számára.

A galaktikus világítótoronynak nevezett üzenet az arecibói küldemény folytatásának tekinthető:

Szintén szerepelnek benne matematikai, kémiai és biológiai alapvetések, valamint azt is ismertetik, hogy pontosan hova várjuk a választ, bináris formában ugyanis azt is rögzítik benne, hogy a Föld pontosan hol található a galaxison belül.

Galaktikus világítótorony és egy idegen invázió

A tudósok egy része azért megosztó az űrbe szándékosan sugárzott üzenetek kapcsán, mert úgy vélik: ezzel olyan civilizációk figyelmét is felkelthetjük, amik nem békés szándékkal érleznének.

Vannak, akik attól tartanak, hogy ha van egy fejlettebb civilizáció, mint az emberi, a gyarmatosítás (emberi) logikáját követve feltétlenül az igája alá fogja hajtani a Földet, mások szerint egy kozmikus barátság lehetősége sem kizárt.

Megint mások szerint az is elképzelhető, hogy vannak idegenek, tudnak is rólunk, de egyszerűen nem érdekli őket, hogy mi folyik itt, esetleg megfigyelőként, nem pedig gyarmatosítóként érkeznek a Földre, vagy legalábbis a bolygó közelébe.

Ha csak kicsi is az esély arra, hogy ennek a találkozásnak rossz kimenetele legyen, már akkor is nagyon körültekintően kellene eljárni.

A kozmosz sötétjébe az egész emberiség nevében sugárzott üzenetek azonnali szabályozása lehetne erre egy megoldás, amíg még nem követünk el egy végzetes hibát

-figyelmeztet a szakemberek egy része.

Hirdetés

Fordulópont előtt állunk?

Egyre többen vélik úgy, hogy a földönkívüli élettel kapcsolatos szóbeszéd felgyorsult és ma már a tudósok sem zárják ki, hogy pár éven belül nagy horderejű bejelentések jöhetnek ez ügyben.

Ufós körökben a Nagy Felfedésnek nevezett eseményről beszélnek, melynek keretében bejelentenék a földönkívüli élet jelenlétét és ténykedését itt a Földön.

A szkeptikusabbak szerint bizonyítékot fognak a tudósok találni arra, hogy a Földön kívül is létrejöhetett élet.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!