CímlapsztorikTech-Kütyük

Itt rezsigyilkos infravörös “tapéta”, ami kiválthatja a fűtést

Egyre több helyen használják már radiátor helyett! Hihetetlenül alacsonyra képes lenyomni a rezsit!

Különleges elven működik, nem is akárhogy

A plafonra szerelhető, infravörös hullámokat kibocsátó berendezés nem a levegőt, hanem közvetlenül a lakásban található dolgokat melegíti, vagyis nagyjából olyan, mintha folyamatosan sütne a nap.

A technológia alapvetően két rézvezetékből valamint az ezek közé kerülő grafénból áll, amely elektromosság hatására az infravörös tartományban kezd sugározni.

Hirdetés

Ezáltal 2-3 méteres távolságban képes felmelegíteni az objektumokat – többek között az embereket is.

A megoldásnak az egyik nagy előnye, hogy meglehetősen magas energiahatékonysággal üzemeltethető, a működtetéséhez szükséges elektromosságot mintegy 86%-os hatékonysággal alakítja infravörös sugárzássá.

Igaz, mivel az áram sokkal többe kerül, mint a földgáz, így az ilyen fűtési rendszerek nem feltétlenül jók arra, hogy a használatukkal spóroljunk a rezsiköltségeken.

Ám a jövőben az orosz gázról való leválás miatt hosszabb távon a gáz lesz majd idővel a drágább, így biztos megtakarításnak nézhetünk elébe ilyen infravörös “tapéták” alkalmazásával.

A jövő fűtési rendszere lehet

Ez a fajta fűzés ráadásul alig szen nyezi a légkört, különösen a többi fűzési technológiához képest.

Ráadásul mivel az infravörös sugárzás nem közvetlenül a levegőt melegíti, így kevésbé is szárítja azt ki, emellett pedig a penészgombák elterjedésének is kevésbé kedvez.

A működési elvéből fakadóan az infravörös fűtés igencsak gazdaságosan is üzemeltethető, hiszen nincs szükség rá, hogy fölöslegesen fűtsék az aktuálisan nem használt helyiségeket, egy alkalmazás segítségével pedig a fűtés egyszerűen ki- és bekapcsolható okostelefonról is.

Ma már egyébként Magyarországon is több olyan cég létezik, akik kifejezetten infravörös fűtési rendszerek kiépítésére szakosodtak.

Egy 10 négyzetméteres, három méteres belmagasságú helyiség átalakítása nagyjából 50 és 100 ezer forint közötti költséggel jár, ami egy három hálószobás lakás esetében is jóval olcsóbb, mint a BBC példájában.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.