CímlapsztorikÉrdekes világ

Jeff és Benjamin Rothschild: a bankárdinasztia legbefolyásosabb leszármazottai, avagy öltönyös “hiénák”

Ők azok, akik a jelen korban, a mindennapjainkban valamennyi pénz “fedezete” mögött állnak, és a világgazdaság ütőerén tartják a kezüket.

Jeff Rotschild egyik alapítója a Facebooknak.

Jeff Rotschild azonban nem tagja családnak, legalábbis a Mayer Rotschildok család fája szerint.

Hirdetés

https://family.rothschildarchive.org/people

Benjamin de Rotschild viszont tagja a Mayer-Rothschildoknak, mégpedig a család francia ágának.

Eredetileg a Rothschild dinasztiát alapító Amschel Mayer, öt fiát Európa öt nagyvárosába küldte. Ők voltak azok, akik letették a mai mdoern – és igazságtalan – pénzügyi rendszer alapjait.

Jacobot például Párizsba küldte Amscher.

Az ő leszármazottja az 1963-ban született francia bankár, Jeff Rothschild, az Edmond de Rothschild Group elnöke. A bankház egyébként egy svájci magánbank, amelyet apja alapított és azóta is családi tulajdonban van.

De mi a helyzet Benjamin de Rothschild személyével?

A bank 170 milliárd dollár értékű eszközt kezel, francia és svájci bankokban, éttermekben és szállodákban is van érdekeltsége.

Edmond bárói címmel rendelkezik, Argentínában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és természetesen Franciaországban vannak részben saját, részben társtulajdonosként nagy kiterjedésű bortermelői szőlészetei.

Kedveli a veszélyt: versenyszerűen motorozik, padlógázzal nyomatja a Ferrarit és versenyhajó csapata is van.

Hirdetés

A Rothschild család két európai ága, az egyiket Edmond vezeti, a másikat az Angliában élő 75 éves David, rettenetesen összevesztek pár évvel ezelőtt a névhasználaton.

A két rokon végül az idén júniusban állapodott meg arról, hogy üzleti érdekeltségeikben a jövőben a “Rothschild” név helyett teljes nevüket használják majd a megkülönböztetés végett.

Megállapodtak abban is, hogy cégeik között megszüntetik a kereszt-tulajdonlást.

Az üzlet azt követően köttetett meg, hogy Baron David de Rothschild nyugdíjba ment, s fia, Alexander vette át a családi bizniszt – ő már a hetedik generációhoz tartozik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.