CímlapsztorikÉrdekes világ

Jézus ma élő leszármazottaira bukkanhatnak? Döbbenetes teóriával álltak elő

Állításuk szerint hamarosan a bizonyítékok is meglesznek, ezzel “minden borulhat”, amit a Bibliából tudunk?

Jézusnak ma is lehetnek élő leszármazottai, kilétük egyelőre homályban van?

Megdöbbentő elmélettel állt elő vallástudósok egy kisebb csoportja.

Szerintük nem kizárt, hogy Jézus keresztre feszítése nem teljesen úgy történt, ahogyan a Biblia leírta, és Jézusnak Mária a felesége volt, később pedig Jézusnak gyerekei lettek kettejük frigyéből.

Hirdetés

Mindezt a megtalált apokrif iratokra alapoznak, de elmondásuk szerint hamarosan komolyabb tudományos bizonyítékaik is lesznek arra vonatkozóan, hogy ez így van.

Elvette Mária Magdolnát és két gyermekük született – állítja egy szerzőpáros is egy 1500 éves iratra hivatkozva.

Egy újonnan lefordított, szír nyelven másfél ezer éve írt evangélium szerint Krisztus nemcsak nős volt és gyermekei születtek, de már 20 éves korában meg akarták gyilkolni és kapcsolatban állt néhány magas rangú római tisztviselővel.

Jézus és Mária elhallgatott kapcsolata?

Simcha Jacobovici izraeli-kanadai író, rendező és Barrie Wilson, a torontói York Egyetem vallástörténész professzora állt elő a kézirat fordítását tartalmazó könyvvel.

Az Elveszett Evangélium című műnek nem kis nyomatékot ad, hogy a könyv bemutatóját a patinás British Libraryben tartották.

Jacobovici és Wilson szerint azonban az ótestamentumi karakter, József és egyiptomi felesége, Aszenáth valójában Jézus és Mária Magdolna “kódnevei” voltak.

A kulcs szerintük az a fejezet, amely a frigyre lépett pár házassági ceremóniáját írja le, és arról is beszámol, hogy a pár gyermekeit Ephraimnak és Manassénak hívták.

A könyv egyebek mellett azt is állítja, hogy Jézus és Mária Magdolna kapcsolata messze túlment a házasságon, ugyanis utóbbi maga is istenség és messiás volt.

Hirdetés

Egy csontszilánk bizonyíthat hamarosan mindent?

Korábban már mi is írtunk róla cikket, hogy létezik egy csontszilánk töredék, melyet egy olyan szögön találtak, ami Kajafás sírjából kerülhetett elő.

Valamennyi szakértő egyetért abban, hogy valószínűleg ezek a keresztre feszítéshez használt szögek voltak, és a rajta talált csont töredék akár Jézusé is lehetett.

Ezen pedig nem kizárt, hogy a jövőben a technológia fejlődésével képesek lesznek DNS foszlányokat is találni.

Persze ez nagyon erősne feltételes, de ha sikerül, akkor lehet hogy meglesz Jézus genetikai kódja, vagy annak darabkái – állítják.

Jójó, de ez még mindig nem bizonyítja, hogy a csont szilánk Jézusé.

Nos, a tudósoknak van mivel összevetni.

Nemrégiben még csontokat is felfedeztek, olyan csontokat, akik Jézus unokatestvérétől származhatnak. Ha ez beigazolódik minden kétséget kizáróan, akkor szintén egy jó forrás lesz majd a DNS kinyeréséhez.

A leletet Kasimir Popkonstantinov fedezte fel. 6 csontszilánkot, és egyéb töredéket találtak, amik feltételezhetően Keresztelő Jánosé voltak.

Mivel közöttük, és Jézus között rokonság állt fenn, így a tudósok előtt ott lesz egy “marker”, amivel össze lehet majd hasonítani az eredményeket.

Ha ugyanis a genetikát és a biológia puszta szabályait nézzük, József – az apa – nem lehetett a vérszerinti apa, hiszen a Szentlélektől fogant.

Így tehát Keresztelő János feltételezett genetikai kódját ha sikerül valaha kinyerni, akkor ezen az úton elindulhatnak a tudósok.

Jézus ma is élő leszármazottai

Csak a teljes genetikai kód birtokában lennének képesek a genetikusok és családfa kutatók megtalálni Jézus valódi élő leszármazottait, ha valóban vannak ilyenek.

A fenti információk alapján bár merőben abszurd és hihetetlenül kicsi az esélye, de nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben ez valamikor megtörténik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.