MisztikumMúltidéző

Jézus titkos élete: 30 év, amiről nem ír a Biblia – és ami porig rombolná az egyház tanait

Sokan nem tudják, hogy Jézusnak nem lett elmesélve az egész élete, a Biblia ugyanis nemes egyszerűséggel nem számol be egy nagy időszakról az életéből.

8 napos korától kezdve 30 évig semmi

8 napos korától kezdve nem számol be róla a Szentírás egészen a harmincas évek elejéig.

Az okokról rengeteg vita alakult már ki a történészek és etológusok körében. Míg egyesek szerint egyszerűen nem volt semmi említésre méltó, mások úgy gondolják, hogy a Biblia egykori összeállítói rejtegetnek valamit.

Hirdetés

A gyanú ugyanis az, hogy Jézusnak voltak az életében dolgok, főleg fiatalabb korában, amikor vagy eltévelyedett, vagy olyan dolgokat lett, ami nem igazán lettek volna Bibliába valók, és jelentősen árnyalták volna a róla kialakult képet.

Jézus mint gyarló emberi lény?

Sokak szerint itt valóba az a nagy kérdés, hogy hol vannak azok a Bibliából száműzött iratok, melyek valóban arról írnak, hogy mi történt ebben az időkeretben.

Nyilvánvaló, hogy a Bibliából rengeteg iratot kiválogattak, erre ott van bizonyítékként Júdás evangéliuma, vagy Mária Magdolnáé, melyeket az egyház a mai napig nem ismer el hiteles dokumentumokként, holott valójában azok.

A Bibliakutatók nyitottabb csoportja azt mondja, hogy a Jézust emebrként, sőt, gyarló lényként ábrázoló iratok kerültek száműzésre eredetileg.

Az egyház ugyanis koherens képet alkotó Szent könyvet akart alkotni.

Ennek egyrészt hatalmi és ideológiai céljai is voltak: egy olyan Jézust akartak alkotni vele, akibe nem lehet belekötni, és mint egy magasabb rendű lény, nincsenek hibái.

Jézus eltitkolt családja

Lehetett családja…? – teszik fel sokan a kérdést.

A tudósok úgy vélik, Jézus i. e. 5 (Kr.e) körül született és i.sz. 30 (Kr. u) táján feszítették keresztre.

Azonban az életrajzában van egy nagy űr. Nyolc napos korától kezdve semmit nem tudunk Jézusról egészen a harmincas éveinek az elejéig. Egy kivétel van csak. Lukács evangéliuma (2: 41-2: 51) szerint, amikor tizenkét éves volt, Jézus elutazott a szüleivel Jeruzsálembe megünnepelni a Húsvétot.

Hirdetés

Ennyi.Nincs másunk.

Csak harminc év néma csend…

Hát nem hihetetlen? Vitathatatlanul ő a legbefolyásosabb személy az emberiség történetében, és nem tudunk semmit róla, amíg meg nem kezdi „szolgálatát” (vagyis a nyilvános szereplését) három évvel a keresztre feszítése előtt.

A tény az, hogy egyszerűen nincs információnk Jézus korai éveiről, neveltetéséről, barátairól, oktatásáról, vagy családtagjaival való kapcsolatáról. Nem tudjuk milyen volt Jézus fiatal felnőttként.

Senki sem tudja, mi változott a fiatal éveiben, mit rejtegethet

Jézus hirtelen jelenik meg a történelem színpadán az i. sz. 20-as évek végén, amikor felnőttként kihirdeti az „Isten országát” – vagyis a minőségi átalakulás kezdetét az emberiség történetében, amit a héber Biblia jövendölt meg, amelyben az igazságosság fog uralkodni a földön, és az egy igaz Isten imádata lesz általános.

Hogy mi törétmnt fiatal korában, az rejtély.

Azonban a Bibliából bár szinte mindent kigyomláltak, maradtak benne olyan részek, melyek mintha éppen erre az időszakra utalnának vissza.

Ezalatt az idő alatt egyesek szerint szövegek számolnak be róla, hogy több kapcsolata is volt egy időben, vagyis olyan életet élt ő is, mint mindenki más, és szembement a saját tanításainak egy részével is.

Ezek az ősi szövegek sokkal emberibbként írják le.

A Mária Magdolnával ápolt bensőséges és kevésbé érthető kapcsolata is egyfajta “lenyomata” lehet a múltjának, mely felsejlik az egész Bibliai Messiás történet alatt…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!