Érdekes világ

Jön a tv, rádió, telefon és internet nélküli világ – impulzusfegyver pusztíthat el mindent

Valami nagyon kellemetlen történhet Ukrajnában, egy olyan fegyver küszöbön álló használata, amely elektromágneses impulzust alkalmaz felbecsülhetetlen következményekkel, de ez más országokban is megtörténhet.

Ezzel összefüggésben a Financial Times, a The Sun és a The Times arról számol be, hogy a Szpecnaz egységei egy speciális felszerelést hordoznak, míg a csapást cirkáló rakéták segítségével lehet végrehajtani.

Először beszélt egy magas rangú orosz tisztviselő a tömegpusztító fegyverek bizonyos használatáról, és elismeri, hogy Oroszország “a kellő időben használni fogja azokat”.

Hirdetés

Medvegyev kijelentései azután hangzottak el, hogy brit és amerikai körökben nyilvánosságra hozták egy olyan fegyver küszöbön álló alkalmazását, amely felbecsülhetetlen következményekkel járó elektromágneses impulzustámadást (EMP) jelent.

A Szpecnaz által szállított EMP nem nukleáris változata vélhetően képes megsemmisíteni az elektronikus eszközöket akár több tíz kilométeres távolságban is.

Egy viszonylag kis méretű EMP, amelyet Oroszország szuperszonikus cirkáló rakétái könnyedén bevethetnek nagy magasságban, nem biztos, hogy bármiféle épületet lerombolnak, és talán nem is ölnek meg senkit. Ez azonban végleg letilthatja az elektromos áramköröket több ezer
négyzetkilométernyi ukrán területen.

Egyetlen EMP-támadás eredményeként Európában vagy az Egyesült Államokban az ország elektromos hálózata leállhat, mivel minden áramkörrel
rendelkező termék (beleértve az 1960-as évek elejétől gyártott autók többségét is) megszűnik működni.

Egy ilyen csapással olyan elektromágneses impulzust hoznak létre, amely rövidre zárja az összes nem védett elektronikus eszközt. A találati tartomány arányos a robbanás magasságával.

A NASA szerint az EMP-csapás – az 1995-ös Aranyszem című James Bond-filmben az orosz gonosztevők fegyvere – egy 50 kilométeres légi robbanásból az Egyesült Államok középnyugati részének nagy részét lefedné. Egy 190 kilométerre az űrbe történő robbanás lefedné Amerika kontinentális területének nagy részét.

Képzeld el a világot hirtelen televízió, rádió, telefon, internet, hűtés, mikrohullámú sütők, tűzhelyek és sütők, mosó- és szárítógépek, szemétszállítás, szennyvíztisztítók, tiszta csapvíz nélkül. Megszűnnek működni a hő- és villamosenergia-szolgáltató társaságok.

Nem tudnak majd élelmiszert szállítani a termőföldről a városokba, húst, tojást, tejterméket, csomagolt élelmiszert.

Gondoljunk csak bele, mi fog történni az első néhány órában, amikor rájönnek, hogy EMP-támadás történt. Pánik lesz, az emberek az élelmiszerboltokba rohannak, hogy elvigyék, amit tudnak, és foggal-körömmel küzdenek, hogy ne kerülhessenek mások kezébe, akik rájönnek, hogy nincs otthon ennivalójuk.

Hirdetés

Minden élelmiszer-szállítás megszűnik, jármű vagy teherautó nem közlekedik az utakon, mivel az EMP-támadás következtében minden szállítóeszköz leáll.

Minden hűtést igénylő élelmiszer néhány órán belül megromlik, mivel a teljesen feltöltött hűtőszekrény és fagyasztó tartalmát nagyon rövid időn belül el kell fogyasztani.

A lámpák minden városban végleg kialszanak, az idősotthonok és a kórházak azonnal megszűnnek működni, azonnali bajba kerülnek az idősek, betegek és azok is, akiknek egészségügyi felszerelésre van szükségük az életben maradáshoz.

Néhány percen és órán belül elkezdenek meghalni az emberek, napokon belül pedig sokan meghalnak azok közül, akik orvosi eszközökre támaszkodnak.

Azok, akik gyógyszeres kezelést kapnak, pl. a cukorbetegek, akiknek az inzulin gyógyszerüket hűtőszekrényben kell tárolniuk, mivel az gyorsan megromlik, ha nem tartják állandó, hűvös hőmérsékleten, az EMP-támadás következtében meghalnak.

De kezdetben a legtöbb halálos áldozat nem a betegek és az idősek közül kerül majd ki, hanem az égből fog származni. Amikor az EMP beüt, a fedélzeti számítógépek és elektromos alkatrészeik megsülnek, csakúgy, mint a föld alatt, és amikor ez megtörténik, az égen lévő repülőgépek
ütközési pályára kerülnek.

Az Egyesült Államok már létrehozta az EMPCommission.org webhelyet a fenyegetés kezelésére.
Élelmiszer- és energiahiány lesz, a kommunikáció pedig megbénul.

Ebben az esetben egy nagyon rossz forgatókönyvhöz közeledünk, sokan élelmet és vizet halmoznak fel, mivel azt feltételezik, hogy a dolgok rosszabbra fordulnak Európában és az Egyesült Államokban.

Egy ilyen vészhelyzetben, legyen az rövid vagy hosszú távú, biztosak lehetünk abban, hogy életünk megváltozik, és a túlélés érdekében az emberek bármit meg fognak tenni…

Forrás. ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.