CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Jön az emberiség végső beszabályozása: oltási igazolvány, karbon kvóta, kijárási időkeret?!

Ezek nem normálisak.

Ha ezek mind megvalósulnak, akkor kábé kimondható lesz, hogy vége az ismert civilizációnak, mint olyannak…!

Az elmúlt másfél évben megszaporodtak a személyes karbonkvóták bevezetését szorgalmazó hangok. Úgy tűnik, a COVID-ra új társadalomformáló trendek épülnek.

Hirdetés

Vagyis egy totálisan beszabályzott élet jöhet, egy olyan életvitel, amit mindenkinek követnie kell, mert a karhatalmak törvényileg fogják betartatni mindenkinek.

A renitenseket pedig büntetni fogják.

A Nature Sustainability online folyóirat augusztusi száma például azt írja, megérett a helyzet a személyes szén-dioxid-kvóták (PCA) bevezetésének újragondolására (Personal carbon allowances revisited).

A PCA-t még az 1990-es években találták ki, de eddig leküzdhetetlennek tűntek az alkalmazásával kapcsolatos nehézségek. Az elgondolás túl radikális volt – egy 2008-as brit tanulmány ezt úgy fejezte ki, hogy „az ötlet megelőzi a korát”.

A társadalmi ellenállás valószínűsíthetősége mellett a technológiai feltételek sem voltak igazán adottak.

A 2000-es évek elején még úgy képzelték el, hogy mindenkinek lenne egy, a bankihoz hasonló szén-dioxid-számlája, hozzá kártya, és az „egyenleg” megfelelő jóváírások és levonások szerint alakulna, de ez a megoldás elfogadhatatlanul költségesnek tűnt.

És ráadásul a társadalomban is nagy ellenállást váltott volna ki.

A covid utáni “átnevelt”, sokkal szabálykövetőbb, kvázi “agymosott”, parancsot tudat alatt is teljesítő társadalommal már más a helyzet.

A covid járvány alatt rengeteg olyan dolgot is lenyomtak a torkunkon, amit nem gondoltunk volna, és most ezt az egészet egy új szintre emelhetik.

Hirdetés

Persze nem arról van szó, hogy bizonyos értelemben ne lettek volna jogosak a járványügyi intézkedések, de mindenhol komoyl túlkaépások és drákói szigor volt érzékelhető a politikai hatalmak részéről az emberek felé.

Lásd oltási, vagy védettségi igazolvány, a kötelező karantén szabályok, vagy a kijárási tilalom elrendelése, de lehetne említeni a kötelező oltás kérdését is.

Ma egy olyan világban élünk, ahol több mint 2 éve tombol egy káoszt okozó világjárvány, és legfontosabb iratunk egy védettségi kártya lett, amit folyamatosan “frissen” kell tartanunk, hogy érvényes maradjon.

Aztán majd pár év múlva jön a karbon számla, meg az agyunkba, vagy a bőrünk alá ültetett kis chipek, nem igaz?

Nos, ezek a félelmek bár abszurdnak hatnak, nem teljesen alaptalanok.

Nézzük meg azt, hogyha időutazóként visszamentünk volna 2019 karácsonyára, akkor ki merte volna kijelenteni, hogy éveken belül egy világjárvánnyal, globális válsággal, a szabadságjogok részleges korlátozásával, kötelező maszkviseléssel és oltással nézünk szembe, ez lesz a hétköznapjaink része…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.