CímlapsztorikTudomány

Karikó Katalin a vakcinafejlesztés hőse: az egész világ őt ünnepli!

🇭🇺🇭🇺Mi magyarok hihetetlenül büszkék vagyunk rá és óriási köszönettel tartozunk neki, hogy ismét felemelte elfeledett kis nemzetünk egykor méltó hírnevét és megmutatta a világnak, hogy egy kisújszállási hentes és egy könyvelő lányaként óriási akaraterővel és évek kemény munkájával, kitartásával igazi hőssé válhat az ember.🇭🇺🇭🇺

Az egész világ ismeri a nevét és az egyik legrelevánsabb nemzetközi lap, a The New York Times is a vakcinafejlesztés hőseként hivatkozik rá.

Karikó Katalin a német székhelyű Biontech cég alelnökeként vett rész a Pfizer vakcina fejlesztésében, mellyel mára már világszerte milliókat oltottak be a koronavírus járvány elleni védekezés jegyében.

Hirdetés

Karikó munkatársával, Drew Weismannal már 1998 óta foglalkozik mRNS kutatással, azonban a szakmai sikert egyértelműen a Pfizer vakcina hozta meg neki.

A magyar származású kutató nevét mára egy világ ismerte meg és az egyik leghitelesebb, legismertebb nemzetközi médium, a The New York Times egy Facebook posztban és egy cikkel is tisztelgett előtte.

Dr. Katalin Kariko, 66, is known to her colleagues as Kati. She's now also known as one of the heroes of coronavirus…

Közzétette: The New York Times – 2021. április 9., péntek

“Dr. Kariko Katalint (66) kollégái Kati néven ismerik. Ma már a koronavírus vakcina kifejlesztésének egyik hőseként is ismert. Munkatársa, Dr. Drew Weissman mellett megalapozta a Pfizer-BioNTech és Moderna oltásokat”

– írják a posztban.

Gratulálunk neki és köszönettel tartozunk, renget ember, köztük magyar életét mentette már meg a vakcinával!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.