CímlapsztorikÉrdekes világ

Katarina Barley EP-alelnök Orbánnak: Hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

„Orbán ezt a csodálatos országot a személyes tulajdonává teszi, úgy tesz, mintha egy uralkodó volna. Kifacsarja az országból az utolsó eurót is magának.”

Katarina Barley német szociáldemokrata politikussal, az Európai Parlament alelnökével készített interjút a 444.

Az interjúban Barley elmondta, hogy vélemény szerint itt az ideje, hogy az Európai Unió elindítsa a jogállamisági mechanizmust a magyar és a lengyel kormány ellen.

Hirdetés

A magyar esetben nagyon sok ügy van, én személy szerint a korrupcióval kezdeném, hiszen nyilvánvaló, hogy Orbán, a családja és a barátai, közpénzt lopnak.

A magyar és az európai emberek pénzét lopják. Mindenki ismeri Mészáros Lőrinc nevét – hogy lehet egy gázszerelő milliárdos?

– fogalmazott.

Hozzátette, szégyenteljesnek tartaná, ha kiderülne, a Tanács és Orbán Viktor kiegyeztek, hogy a mechanizmust semmiképpen sem alkalmazzák Magyarország ellen a 2022-es parlamenti választás előtt.

Szerinte „ezek az eljárások arról szólnak, hogy Orbán ezt a csodálatos országot a személyes tulajdonává teszi, úgy tesz, mintha egy uralkodó volna. Kifacsarja az országból az utolsó eurót is magának.”

Barley arról is beszélt, szerinte Orbánnak azért kellett a “gyermekvédelmi” törvény, hogy „felépíthesse a hazugságát, hogy minden a homoszexuálisok miatt van.”

„Nagyon ócska ez a gyermekvédelmi szöveg, amit a lopásai leplezésére talált ki. Nem találok szavakat rá, annyira szégyenteljes.

Arra kérem a magyarokat, hogy nézzenek a dolgok mögé, és ne essenek Orbán csapdájába, ne higgyenek a Patyomkin világnak, amit felépített.”

Arról is beszélt, tud olyan német cégekről, ahol már eldöntötték, hogy nem hoznak több beruházást Magyarországra, mert látták, hogy mi történt például a budapesti repülőtér üzemeltetőjével.

Hirdetés

„Magyarországon belül már mindent lebontottak, ami korlátozhatná a hatalmat: a sajtót, a számvevőszéket, az ombudsmant, mindent politikai ellenőrzés alatt tartanak.

És most az európai ellenőrzéstől is meg akarnak szabadulni.

Nem véletlen, hogy Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Vajon miért nem? Nagyon jól tudjuk, hogy miért.

Azért, mert pénzt lopnak, és nem akarják, hogy az európai ügyészek és bírák ezt felfedjék”

– magyarázta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.