EgészségünkÉrdekes világ

Kenyér összetevői régen és ma: és még csodálkozunk a sok beteg, rákos emberen…?!

És ezt sokan megesszük nap mint nap…

Tudtad, hogy a kenyér sem a régi, ahogyan sok más élelmiszer is különféle segédanyagokat, vegyi anyagokat tartalmaz már.

De mégis, pontosan mit is tartalmaz egy kenyér?

Hirdetés

Régen:

Víz, só, kovász, búzaliszt

Most:

Búzaliszt, víz, lisztjavító/glutén, részben keményített növényi olaj, pálma és repcemag, búza eredetű enzimek, élesztő,rozspehely, hamis eredetű só, kovászpótló, nátrium-acetát, emulgeálószer, és tartósítószer.

Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy nem minden kenyér készül ugyanúgy, de sajnos a legtöbbje így, a toast kenyerekről vagy az előre szeletelt speciális kenyerekről ne is beszéljünk.

Az emberek manapság nagyon sok felesleges dolgot esznek meg, ami nem csak túlterheli a szervezetet, és hizlal, de károkat is okoz, mivel ezek alapvetően rossz hatással vannak ránk, és van, hogy fel sem tudnak szívódni, csak halmozódnak a szervezetben.

Azt se felejtsük el hogy nem csak a kenyerünk nem a régi már de a virslik felvágottak egyéb hús termékek sem azok már mint 50 éve voltak!

A nyugat hozta ránk ezt a sok sz*rt hiszen nekik a profit számít ,az nem érdekli őket hogy a sok hulladéktól, színezéktől tartósítótól meg egyéb trutymótól mi bajunk lesz!

– írja Szoboszlai Károly

Hirdetés

Ott van például a fluorid is, ami hatással van mindne nap ránk, ugyanis bódulttá, kábává tehet minket, és többek között a fogkrémek mellett számos más élelmiszerben is benne van a származéka.

A kenyérben található különféle vegyi anyagok pedig szintén negatívan hatnak ránk. Régen is ettek kenyeret az emberek, mégsem volt ennyi elhízott, egészségtelen ember.

Igen, ők többet is mozogtak, ez is tény, de soha ennyire sok felesleges adalékanyagot nem tartalmazott még…

És akkor csodálkozunk a jelenlegi egyre elbetegedő társadalmon, az egymást követő, egyre rákosabb, allergiásabb, autoimmun betegebb generációkon…?!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.