Egyéb

Kényszeroltást és járványügyi paktumot erőltet a WHO a nemzeti kormányokra, már Szijjártó is aláírta?

Valóban jogilag köteleznék a tagállamokat a WHO által kiadott parancsok végrehajtására. Tényleg jöhet a központból kiadott kötelező oltás ukáz? Készülőben a WHO „kényszeroltási terve”?

A WHO valóban „kényszeroltatná” a teljes lakosságot?

Új elmélet kezdett el nemrég keringeni a közösségi médiában, mely nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a a tagállamok most fogják aláírni, hogy a szervezet teljhatalmat kapjon járványhelyzetben a kormányok felett, és bevezesse a kényszeroltást, valamint a teljes karantént.

Egyes hírek szerint Szijjártó Péter már szignózta is a paktumot. De mi igaz mindebből?

Hirdetés

Az, hogy a WHO kényszeroltást akar bevezetni, már egy ideje cirkulál a netes berkekben.

Még a covid első hullámai idején is gyakrabban felmerült.

Ez egy olyan szerződést léptet életbe, ami a nemzetek kormányai fölé helyezi a WHO-t járványhelyzetben.

A koronavírus-járvány alatt elindult összeesküvés-elmélet most csúcsosodik ki, hiszen Genfben jelenleg is zajlik a 75. Egészségügyi Világközgyűlés, ami tulajdonképpen az Egészségügyi Világszervezet döntéshozó testülete.

Az oltásellenes és vírustagadó csoportokban tüntetés szerveződik a hétvégére azért, hogy Magyarország lépjen ki a WHO-ból, vagy a WHO „kényszeroltási terve” ellen vonulnak – a Facebookon keringő plakát alapján ez nem teljesen tiszta.

Nem létezik a terv, de mégis erre készülnek a jövőben?

Pandémiás megállapodás ugyanis nincs, és nem is lesz.

Még ötlet szintén sem nagyon merült fel, a megvalósulás útján pedig elmondható, hogy ugyancsak nincs.

Azonban annak ellenére, hogy a kormányokon átívelő, a WHO-nak teljhatalmat biztosító megállapodás színtiszta összeesküvés-elmélet, a világszervezet valóban előkészít egy tervet világjárványok esetére.

Jogilag köteleznék a tagállamokat a WHO által kiadott parancsok végrehajtására.

A küldöttek üdvözölték a WHO egészségügyi vészhelyzetekre adott válaszlépések (IHR) megerősítésével foglalkozó munkacsoportjának zárójelentését, amely többek között javaslatot tett az IHR lehetséges módosításaira.

Hirdetés

Az IHR egy 2005-ben létrehozott megállapodás, amely jogilag köti a tagállamokat, és amely szerint a jelenlegi járványkezelés zajlott. A tagállamok jelentős része szerint ezt is javítani kell.

Tehát a fentiekből kiderül, hogy egyáltalán nincs szó semmiféle pandémiás egyezségről – ez viszont nem jelenti, hogy nincs terítéken ilyesmi, csak azt, hogy teljesen mások a határidők.

Tényleg aláírta Szijjártó?

Bár az összeesküvés-elméletek hívői között az a hír járja, hogy Szijjártó Péter már alá is írta az (egyelőre nem létező) nyilatkozatot, az ütemezés valójában úgy történik, hogy a megállapodásról a WHO erre külön kinevezett bizottsága 2022. március 1-jéig tartja első ülését (a munkamódszerekről és az ütemezésekről), a második ülését pedig 2022. augusztus 1-jéig kell letudnia (a munkatervezet előrehaladásának megvitatása céljából).

2023-ban be kell nyújtania az előrehaladási jelentést a 76. Egészségügyi Világközgyűlésnek, és annak eredményét 2024-ben a 77. Egészségügyi Világközgyűlés elé kell terjeszteni.

Nem csoda, hogy az idei, hetvenötödik közgyűlésen megbeszélési pontként nem is esik érdemben szó róla.

A WHO hatalomátvétele a világ felett

A pandémia-megállapodásról született egy nulladik vázlat, amiben a WHO tagjai lefektetik: fokozni kell a tagállamok részvételét a járványok elleni harcban.

A nulladik vázlatban sincs semmiféle utalás arra, hogy a WHO-nak kormányokon átnyúló hatalma lenne.

A WHO szerint a paktum globális elkötelezettséget jelentene a nemzetközi közösségként való együttműködés mellett annak érdekében, hogy megakadályozzuk a Covid-19-hez hasonló világjárvány megjelenését.

A WHO nem határozhatja meg egyetlen nemzetközi okmány tartalmát sem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.