Címlapsztorik

Putyin „agya”, személyes sötét gondolkodója találta ki valójában az ukrajnai háborút?

Sokan csak Putyin”Raszputyinjaként” hivatkoznak rá…

Az Ördögi elme az Ukrajnát és a fél világot lerohanó ideológia mögött…

Mindig Putyin mögött állt, és ha az ő gondolkodását vesszük alapul, akkor az egész világ veszélyben van!

Hirdetés

Alekszandr Dugin neve nem sokszor merült fel az elmúlt évtizedekben akadémiai körökben.

Pedig a befolyása tagadatlan, sőt, a legtöbb jel szerint még Putyin mögött is ő áll.

No nem hatalmilag, és nem felette, de gyakran Putyin „agyaként” szoktak hivatkozni rá.

Ő találta ki tulajdonképpen az Ukrajna elleni háborút is.

Áltudományos és az ezotéria mentén alakította ki azt az orosz felsőbbrendűséget, mely mentén ma Oroszországot Putyin irányítja.

Habár hivatalos pozíciója nincs a Kremlben, nyugati elemzők szerint ő azon kevesek egyike, akikre Vlagyimir Putyin még mindig hallgat.

Dugin, aki megszállottan foglalkozik a nácikkal, az okkultizmussal és a végítélettel, az elmúlt évek során nagyban formálta a rendszer önképét

Dugin szerint az orosz igazság felsőbbrendű”, valamint beszélgetésünk több pontján is „obszcénnek” nevezte a filozófiáját.

Dugin Oroszországa nem ország, hanem birodalom, ami egész Eurázsiára kiterjed. Könyvében sorra veszi Európa országait, és leírja, szerinte mit kellene tenni velük.

Hirdetés

Lényegében mindet bekebelezni, amit pedig nem tudnak, azt el kell lehetetleníteni, destabilizálni kell a társadalmaikat és a gazdaságaikat.

Kínát például feloszlatnák. Ezért nem is áll Kína sem az oroszok, sem a Nyugatpártján a mostani háborúban, erről tud és inkább próbálja a saját pecsenyéit sütögetni.

És hogy Ukrajnával pontosan mi a célja? Erről az országról így ír a könyvében:

Ukrajnának államként nincs geopolitikai jelentése, nincs különösebb kulturális importja, vagy egyetemes jelentősége, sem földrajzi különlegessége, sem etnikai körülírhatósága, több területi ambíciója pedig óriási veszélyt jelent Eurázsiára. Az ukrán probléma megoldása nélkül nincs is értelme kontinentális politikáról beszélni.

A legnagyobb ellenséget Dugin viszont az Egyesült Államokban látja: Amerikában és az érdekszférájába tartozó nemzetekben szerinte a titkosszolgálatoknak kell zavart kelteniük, és destabilizálniuk etnikai és vallási vonalak mentén.

Putyin és Dugin, azaz Putyin agyának célja valójában tehát az Orosz Birodalom kiterjesztése és a teljes Nyugati világ ellehetetlenítése, romba döntése.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!
Címkék háborúputyin

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.