Címlapsztorik

Kiadták a riasztást! Ismét letarolja az országot az ítéletidő!

Jégesőre, rengeteg csapadékra és orkán erejű szélre számíts!

Szerdán a napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre főként az ország keleti felében számíthatunk, így záporok, zivatarok is ott alakulhatnak ki nagyobb számban.

A nyugatias szél napközben több helyen megélénkül, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek.

Hirdetés

A hőmérséklet délután 14-20 fok között várható, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb hőmérsékleteket. Késő estére többnyire 5-10 fok közé hűl le a levegő.

Szerda délelőttig a kritériumokat elérő veszélyes időjárás nem várható, délután azonban főként a Dunától keletre erős zivatarokra lehet számítani, hatalmas mennyiségű csapadékkal (rövid idő alatt akár 20 mm körüli mennyiség) és jégesővel.

A zivatarok miatt majdnem az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki.

Csütörtökön délelőtt az ország nagy részén még kevés lesz a felhő. Napközben egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul északnyugat felől délkeleti irányba. A front mentén többfelé várható záporeső, zivatar.

A zivatarok miatt az összes megyére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, majd a szél északnyugatira fordul és mérséklődik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A maximum 15-20 fok között valószínű, északnyugaton már a déli óráktól hűlni kezd a levegő.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.