Érdekes világ

Kijárási tilalom sújtja a magyarokat: erre senki sem számított!

Jobb, ha mindenki tud róla!

Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be a görögországi Kréta szigetének legnagyobb településén, Iraklióban a koronavírus delta változatának az elmúlt napokban tapasztalt erőteljes terjedése miatt

– jelentették be a helyi hatóságok szerdán.

Hirdetés

Iraklióban – akárcsak korábban Míkonoszon, Zákinthoszon és Hanía városban – hajnali egy és hat óra között vezették be a tilalmat.

A csoportosulások elkerülése érdekében tilos a zene a bárokban és az éttermekben, a húsz főnél népesebb rendezvényeket szintén betiltották. Az intézkedések szerdától augusztus 17-ig érvényesek.

A hatóságok megítélése szerint az idegenforgalmi szezon csúcsidejében a kedvelt turistacélpontnak számító krétai város jelentős kockázatot jelent a járvány újbóli fellángolása szempontjából.

Görögországban az újonnan igazolt koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt huszonnégy órában 4181 volt, a járvány kezdete óta pedig mintegy 521 400. Kétszáztizenkilenc embert továbbra is intenzív osztályon ápolnak, és 19 volt a napi új halálesetek száma.

A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségnek eddig több mint 13 100 halálos áldozata volt.

A delta variáns terjedése nagyon aggasztja a hatóságokat.

A 10,7 milliós lélekszámú Görögországban eddig mintegy 5,4 millió ember kapott két adag védőoltást.

A magyarok kedvelt üdülőhelyeit illeti, Horvátországban is nőtt a fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 381 új esetet azonosítottak, százzal többet, mint egy héttel korábban, ugyanakkor nem volt újabb halálos áldozata a járványnak.

A horvát válságstáb július 31-én két héttel meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat, amelyek augusztus 15-én járnak le.

Hirdetés

Az országban továbbra is kötelező a maszk viselése zárt térben, a vendéglátóhelyek pedig csak 24 óráig tarthatnak nyitva. A rendezvények látogatása és a beutazás is védettségi igazoláshoz van kötve.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!