CímlapsztorikÉrdekes világ

Éjjel-nappal járőröznek a rendőrök az Örs vezér téren: tarthatatlan állapotok!

A lakosok és helyiek nem mernek utcára menni, mert sokuk szerint “életveszélyes”, különösen a metró bejárata…

Egy agresszív galeri tartja rettegésben az embereket.

Az utóbbi napokban több sajtóhír is megjelent arról, hogy egy banda inzultálja az Örs vezér terén áthaladókat, ezután intézkedett a főkapitány a fokozott rendőri jelenlétről.

Hirdetés

A járőrök folyamatosan ügyelnek az emberek biztonságára, és azonnal intézkednek, ha jogsértést tapasztalnak, továbbá bárki, bármikor odamehet hozzájuk, hogy segítséget kérjen

– közölte a rendőrség a police.hu-n.

Jelezték, hogy:

A bűnügyi elemzések mellett a lakossági visszajelzések nagymértékben segítenek abban, hogy feltárják a problémás területeket, és fenntartsák a mindenki számára elfogadható, stabil közbiztonságot.

Az előzményekről:

Nemrégiben egyre több portál, köztük a Metropol számolt be egy rendkívül agresszív és nagyhangú kisebbségről, mely bandaként rettegésben tartja az Örs vezér térnél elhalad járókelőket és az embereket.

Gyakorlatilag bárki be, még az élő fába is beleköt a jól szervezett, sokszor katatón állapotban bedrogozva mászkáló bűnbanda.

A csürhének már az Örs vezér téri banda nevet adták a helyiek és mindenki fél.

ajdnem mindennap ott vannak, és kortól nemtől függetlenül szinte mindenki fél tőlük.

Hirdetés

Bár olvasónk megtermett férfi, így fogalmaz:

Közel két méter magas, 30 év körüli férfi létemre annyira elment a kedvem az Örstől, hogy kerülőutakat dolgoztam ki a város felé, pedig XVI. kerületi vagyok, és ez esne útba normál esetben. Szomszédom az egyetemista lányát nem engedi, hogy az Örs felé jöjjön haza esténként a városból, inkább szintén kerülőutakat ajánl neki, vagy ad taxira pénzt.

Számtalan hasonló apró, ám a hétköznapi emberéletét megkeserítő példát lehetne hozni az Örs vezér téren fennálló állapotok miatt.

Egy friss Facebook-bejegyzés arról tanúskodik, hogy a banda terjeszkedik, már a metrón is garázdálkodnak:

„Mostanában már nemcsak a tér és az aluljáró érintett, a metrón is járnak körbe, és agresszívan követelőznek, egyik nap is volt egy ilyen félelmetes élményem: a nem józan és/vagy szer hatása alatt álló négytagú banda ordítva kéregetett és ütögetett is egyes embereket. Főleg akik nem adtak. Nem örülnék, ha a gyermekem pár év múlva mondjuk nap mint nap erre járna egyedül az iskolába.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!