CímlapsztorikÉrdekes világ

Kijózanító szavak a WHO-tól: elfelejthetjük a régi életünket

Ennek már úgy néz ki, hogy tényleg sosem lesz vége…?

2020 pokla 21-ben is tovább folytatódik, ez már végleges…

z egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett emberek beoltása csökkentheti a kórházakra nehezedő nyomást, valamint a tragédia és a rettegés mértékét, de még mindig a vírus irányítja az életünket

Hirdetés

– idézte a Guardian az egészségügyi világszervezet veszélyhelyzeti igazgatóját.

Hiú ábránd azt hinni, hogy a koronavírus-járvány még idén véget ér – mondta hétfőn a WHO veszélyhelyzeti igazgatója, Dr. Michael Ryan.

A szakember kijózanító szavai szerint a múlt év vége óta tartó vakcináció ugyan tompíthatja a járvány hatását, de ez nem lesz elég ahhoz, hogy már 2021-ben visszatérhessen az életünk a rendes kerékvágásba.

Korai és irreális lenne azt gondolnunk, hogy az év vége előtt kilábalunk ebből a helyzetből

– tette hozzá.

Szerinte ahhoz nem csak a halálozások és a kórházi kezelések számát kell visszaszorítani hanem a vírusnak a terjedését is.

Borúlátását erősítheti, hogy az elmúlt héten világszerte nőtt a fertőzöttek száma. Erre utoljára december legvégén volt példa.

Európában, Észak-és Dél-Amerikában, Dél-Kelet-Ázsiában és a Földközi-tenger medencéjében is riasztóan nőtt a koronavírusos esetek száma.

Hatalmas hiba csak az oltásoktól várni a megoldást. A kulcs a járványügyi intézkedések szigorú betartása – figyelmeztetett.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.