CímlapsztorikÉrdekes világ

Kína a “koronavírus maszk” mögé bújva szerez világbefolyást és hoz létre egy Új Világrendet?

Kína arra használja majd fel a válságot, hogy „maszk-diplomácia” segítségével terjeszkedjen azokban az országokban, melyeket a leginkább megviselt a koronavírus

– állítják egyes elemzők.

Érdekes kérdéseket vetnek fel a különféle elemzők megállapításai.

Hirdetés

Egy olyan globális terv rajzolódik ki Kína részéről, ami mindent megkérdőjelez, ráadásul a jelenlegi Világrendet alakíthatja át, vagyis szüntetheti meg, ha egészen pontosan akarunk lenni.

Kína ugyanis megelégelte a közel 250 éve tartóm jelenlegi rendszert, és már jó ideje mesterkedett azon, hogy a világ mostani “felosztásán” változtasson.

Eddig azonban csak több-kevesebb sikerrel tudta ezt megtenni.

Amíg nem jött a koronavírus-világjárvány…

„A pandémia valószínűleg felgyorsítja az erőegyensúly eltolódását keletre nyugatról a következő években” – emelik ki az EIU elemzői.

Az elemzők úgy vélik, hogy Kína arra használja majd fel a válságot, hogy „maszk-diplomácia” segítségével terjeszkedjen azokban az országokban, melyeket a leginkább megviselt a koronavírus.

Figyelmeztetnek:

Az ázsiai ország Afrikában, Kelet-Európában, Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában is növelheti eleve jelentős befolyását.

Kaho Yu, a Verisk Maplecroft elemzője úgy véli, sokan már csak azért is Kína felé fognak fordulni, mert úgy gondolják majd, hogy az Egyesült Államok nem megfelelően kezelte a válságot sem saját országában sem globálisan.

Hirdetés

Ugyanakkor Kína példaértékűen járt el saját országában a járvány kezelésében.

Ennek értelemszerűen a kínai propagandagépezet is megpróbál még muníciót adni majd a következő években.

Végső soron Kína válhat a következő világkorszak új, teljhatalmú nagyhatalmává.

Persze ehhez Oroszországnak is lenne egy-két szava, és ez így is van, azonban az oroszokat is jelentősen padlóra küldte az elmúlt évek geopolitika játszmája, ráadásul a koronavírus járvány őket is súlyosan érintette.

Míg az USA élelmezési válsággal küzd, eközben fuldokol az adósságban, addig az oroszok a teljes összeomlás széle felé táncolnak.

Az európai gazdaság pedig sosem volt még ennyire gyenge és kiszolgáltatott…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.