Érdekes világ

Kína végleg betiltja a kutyahúst: óriási siker a világnak, lezárul egy korszak

A mezőgazdasági minisztérium által kiadott javaslat, melyet a Guardian szemlézett, gyakorlatilag betiltaná a kutyahús fogyasztását.

Elérte a világ azt, amit oly régóta, és amit mindig is akart?

Kína végleg lemond a kutyahús fogyasztásáról.

Hirdetés

Nem lesz többé Yulin-i pokol, sem kegyetlen “kutyafesztiválok”.

A javaslat egyrészt az emberi civilizáció fejlődésére, másrészt pedig a növekvő társadalmi ellenérzésekre hivatkozva tiltaná be a kutyahús fogyasztását.

Emellett fontos érv az is, hogy így az állatról emberre terjedő betegségek terjedését is hatékonyabban lehetne megelőzni.

A minisztérium a kutyákat különleges társállatokként ismeri el, amit a világban máshol nem tartanak haszonállatkén, a húsukért.

Sencsen városában nemrég betiltották a kutya- és macskahúsevést, és állatvédők már akkor abban reménykedtek, hogy hamarosan Kína többi részén is hasonló döntések születnek.

De a törvényjavaslat ennél is tovább megy:

A kínai minisztérium javaslata ugyanis kimondja azt is, hogy a kutya nem a húsáért tartandó állat, ez pedig megteremti a lehetőségét, hogy a helyi önkormányzatok országszerte fellépjenek a fogyasztás ellen.

Nemzetközi állatvédő szervezetek szerint a kormány lépése alapvető változást hozhat az országban, ahol eleve a társadalomnak csak egy kis része fogyasztott kutyahúst…

Míg rengeteg ember ellenezte ezt.

Hirdetés

Különféle becslések szerint évente 4 és 20 millió között lehet azoknak a kutyáknak a száma, kiket a húsuk miatt ölnek meg Kínában.

A legtöbb kutyát egyszerűen ellopják, nem pedig direkt erre a célra tenyésztik őket.

A minisztérium által kiadott javaslatcsomag ugyanakkor több, vadon élő faj mezőgazdasági tenyésztését is engedélyezi, többek között kétféle rókát, nyércet és őzet is lehet majd így tartani.

Az országban a járvány miatt jelenleg teljes tilalom van a vadállat-kereskedelemre, annak ellenére, hogy a leggyakoribb feltételezések szerint a koronavírust tartalmazó állat illegális vadpiaci kereskedések révén juthatott el az emberi fogyasztásig.

Forrás: Guardian, 444

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.