Tudomány

Komoly mellékhatást mutattak ki a Pfizer új vakcinájánál

Kiadták a hivatalos közleményt is. Erről mindenkinek tudnia kell! Nagyon Fontos!

Kiadták a fontos közeményt, ez mostmár hivatalos.

A Pfizer új koronavrus elleni vakcinája ugyanis az előzetes vizsgálatok alapján a szakemberek szerint agyvérzést okozhat.

Hirdetés

A CDC, azaz az Egyesült Államok járványügyi hivatala közlése szerint:

a Pfizer új, emlékeztető vakcinája 65 évnél idősebb személyeknél növeli az agyvérzés veszélyét.

A CDC néhány hete közölte azt, hogy az új, harmadik oltásra használt, omikron variáns elleni, különösen hatásos Pfizer-vakcina megnövelheti a sztrók kockázatát az idősek körében.

A hatóság akkor jelezte, hogy mindezt alaposabban kivizsgálják.

Az ügynökség azt mondta, továbbra is azt javasolja, hogy az emberek naprakészek legyenek a Covid-19- vakcinákkal kapcsolatban

– számolt be korábban a CNN.

A legújabb vizsgálatok azt mutatták ki, hogy valóban megnövekedhet az agyvérzés kockázata az újfajta Pfizer-vakcinával oltottak körében, de csak viszonylagos mértékben

-írja az Index is.

Mindezek ellenére azt állítják, hogy nincs min aggódni.

Hirdetés

Ezzel ellentétben az Egyesült Államok gyógyszerhatósága (FDA) saját adatai alapján nem lát kapcsolatot az oltás felvétele és az agyvérzés veszélyének növekedése között.

A CDC által vizsgált adatokat kezelő egyik egészségügyi szakértő, Nicola Klein szerint az utóbbi hetekben aránylag kevesebb oltott betegnél észlelték a sztrók kialakulását az oltás után, de ez biztosan nem fogható a véletlenre.

Azonban az oltottak közül sokan az influenza elleni vakcinát is megkapták egyidejűleg, ez pedig befolyásoló tényező lehet.

Az FDA egyik tudósa, Richard Forshee ezzel összefüggésben azt ígérte: megvizsgálják, hogy a két oltás egy időben történő felvétele növeli-e a sztrók kialakulásának kockázatát.

Kiemelték:

Hogy mindezek mellett továbbra is ajánlják az új, omikron variáns elleni speciális koronavírus-oltás felvételét

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!