Címlapsztorik

Könnyeivel küzdve jelentette be Scobert Norbi, hogy meghalt akin segíteni szeretett volna

Élő videóban osztotta meg Schobert Norbi a tragikus hírt..

Mit gondoltok?

Megrázó videóval jelentkezett Schobert Norbert a Facebook oldalán.

Hirdetés

A fitneszguru pár héttel ezelőtt kapott egy segélykérő levelet egy 57 éves, túlsúlyos férfitól, Bíró Norberttől, Rábaszentandrásról. Schobert odautazott, vitt neki ételeket és azonnal megrendelte az orvosi vizsgálatát, mert semmilyen életmódprogramba nem kezd bele úgy, hogy ne legyen orvosi háttér – az ő emélete szerint ugyanis három lábon áll az egészség: egészséges táplálkozás, mozgás és orvosi háttér.

A kivizsgálás 6 napon belül meg is történt. A több mint 300 kilós férfit speciális eszközökkel kórházba szállították. A történtekről Schobert Norbi február 20-án egy videót is megosztott.

Bíró Norbertnél az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy az elhízás következtében egy hosszú távon lefolyó hasnyálmirigy-májrák áttétje van, nagyon komoly szívelégtelenséggel, ezért nem műthető és a kemoterápiát sem bírja, csak a fájdalmát tudják enyhíteni – fájdalmai viszont Norbi szerint nem voltak.

Miután nem volt tovább számára kórházi hely, illetve további lehetőség az ellátására, Schobert megpróbált hospice ellátást intézni a férfinak, mert – ahogy az a korábbi felvételeken is látszik – nagyon szegény és rossz körülmények között élt.

Sajnos azonban erre már nem lesz szükség: a fitneszguru könnyes szemmel tudatta a közösségi oldalán, hogy Bíró Norbert kedd este fél 9-kor meghalt.

“Ő az első olyan tanítványom, kövér fiú, aki annyira későn szólt, hogy már azok a betegségek és azok a szövődmények, amelyeket az elhízás okoz, amelyek ellen harcolok, azokat már nem tudta megúszni.

Volt bakancslistája. Azt kívánta, hogy még egyszer ússzon a Balatonban… nem tudom…”

– mondta elcsukló hangon Norbi.

“Ha elhamvasszák, majd akkor ezt a balatoni úszást, ezt majd valóra váltjuk neki…”

Hirdetés

“Ne haragudjatok, ezt el kellett mondanom. Nem tudok minden elhízott embert megmenteni. Nem vagyok megmentő. Főleg akkor nem, hogyha ennyire későn szólnak.

Figyeljetek oda magatokra. Magyarországon két és félmillió embernek kell lefogynia, hogy el tudjátok kerülni ezt. A májrákot, a hasnyálmirigyrákot, a diabéteszt, az amputációt, a bajokat….”

– mondta könnyezve a fitneszguru.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.