CímlapsztorikÉrdekes világ

Könnyek között kért bocsánatot Putyin helyett is az orosz katona – VIDEÓ

“Bocsánatot kérek a magam és az alakulatom nevében minden megtámadott otthontól, minden utcától, Ukrajna minden polgárától, az öregektől, az asszonyoktól, a gyerekektől a hazájuk ellen indított invázióért.”

A felvétel az egész világot bejárta.

Sokkoló videót tett közzé az Interfax ukrán hírügynökség arról a sajtótájékoztatóról, amelyen fogságba esett orosz katonák esedeznek az ukrán nép bocsánatáért, továbbá arról beszélnek, hogy félrevezették őket, amikor „az ukrán népet elnyomó fasisztákról” beszéltek nekik a parancsnokaik.

Hirdetés

ÉS AZT IS ELISMERIK, HOGY VLAGYIMIR PUTYIN „BARBÁR INVÁZIÓJA” SZÖRNYŰ HIBA VOLT.

A Sun és a Daily Mail által is megosztott videón orosz felderítő tisztek láthatók, akiknek a repülőgépét Ukrajna fölött lőtte le a légelhárítás a múlt héten.

Egy Szergej Galkin nevű 34 éves katona, a 15. gépesített lövészhadosztály tisztje így fogalmazott:

“Bocsánatot kérek a magam és az alakulatom nevében minden megtámadott otthontól, minden utcától, Ukrajna minden polgárától, az öregektől, az asszonyoktól, a gyerekektől a hazájuk ellen indított invázióért.

Őszintén bocsánatot kérek ezért a hitszegő invázióért.

Csak egy dolgot üzenek a vezérkarunknak: velünk szemben is gyáván és hitszegő módon viselkedtek.

Az orosz hadsereg valamennyi ezredének üzenem, hogy tegyék le a fegyvert.”

A tiszt arról is beszélt, hogy miközben ezt a vallomást tette, hallotta az orosz ágyúk dörgését, ahogy az ukrán várost lövik.

A parancsnokaink azt mondták nekünk, hogy Putyin elnök utasította a hadsereget, foglalja el Ukrajnát, Kijevet, a fővárost, és védje meg a lakosságot a fasisztáktól és a zsarnokoktól, akik sanyargatják az országot. De most már tudjuk, hogy mindez hazugság. Rengeteg ukránnak Oroszországban élnek a rokonai. És mi őket akarjuk felszabadítani? Ez egy békés nép, itt kedvesek az emberek, és mindenki kommunikál mindenkivel.

Hirdetés

Egy másik fogoly, bizonyos Makszim Csernyik, a 16. gépesített lövészhadosztály katonája is megszólalt:

Most látjuk, micsoda végzetes hibát követtünk el – mondta.

Helyre kell hoznunk mindezt, meg kell javítanunk az országaink közötti viszonyt, de tudom, hogy ez legalább egy évbe, sőt, évekbe fog kerülni.

Egyszerűen nem is akarok már élni, amikor azt látom, mit műveltünk mi Ukrajnával.

Az Interfax videója pár nappal azok után került nyilvánosságra, hogy egy másik felvételt is közöltek, amelyen egy elfogott orosz katona halálosztagokat emleget.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.