Címlapsztorik

Kormánybejelentés: Ukrajnát segítjük, a harmadik világháború kitörése fenyeget? – megszólalt Gulyás Gergely

Gulyás Gergely rendkívüli kormányinfón adott tájékoztatást.

Gulyás Gergely azzal kezdte a Kormányinfót, hogy foglalkoztak a háború kérdésével, gazdasági ügyekkel és gyermekvédelemmel is a kormányülésen.

A tizedik szankciós csomagot ma fogadja el a Tanács, a háború pedig egy éve tart, a kormány azt látja, hogy Európa sodródik a háború felé, Magyarországra is egyre nagyobb nyomás nehezedik.

Hirdetés

A kormány álláspontja, hogy a magyar érdek továbbra is változatlan: kimaradni a háborúból.

Gulyás Gergely leszögezte, nem változik a magyar álláspont, nem szállítunk fegyvereket és mielőbbi tűzszünetet, béketárgyalásokat sürgetnek.

Az az álláspontjuk sem változott, hogy a háborúért a felelősség Oroszországot terheli.

A kormány Ukrajnát segíti anyagilag és humanitárius eszközökkel is.

-jegyezte meg Gulyás Gergely.

Továbbra is menekültnek tartják azt, aki az első biztonságos országban keres menedéket, ezért fogadják Ukrajnából a menekülteket, gondoskodnak róluk és megkapják a szükséges ellátást.

A háború további menetével kapcsolatban ismert az álláspontjuk, meggyőződésük, hogy csak vesztesek lesznek, senki nem tud nyerni, és felfoghatatlan a pusztítás.

Azt is látják, hogy a világban több józan hang van, Novák Katalin az Egyesült Államok elnökével találkozott másik nyolc államfővel együtt, a kínaiak is nyilvánosságra hoztak egy béketervet,

ami lehetséges alap a tárgyalásokhoz.

Hirdetés

Ha NATO-tagországok vesznek részt a háborúban, az a harmadik világháború kitörésével fenyeget, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a háború ne eszkalálódjon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!