CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Legalizálták az “eutanázia dobozokat”: gyors és békés módja a halálnak

Megtörtént a Sarco nevű „eutanázia dobozok” jogi felülvizsgálata, így legálisan használhatóakká váltak szenvedő, gyógyíthatatlan betegek számára!

Ezeket a 3D nyomtatással készülő, szarkofágszerű kapszulákat az asszisztált öngyilkossághoz tervezte meg Dr. Philip Nitschke orvos, az Exit International nevű, eutanáziáért tevékenykedő szervezet alapítója és Alexander Bannink holland formatervező.

Az orvos szerint már 2022-től elérhetők lesznek a dobozok.

Hirdetés

Jelenleg Svájcban az eutanáziát folyékony nátrium-pentobarbitállal végzik, ami egy szigorúan ellenőrzött anyag, átlagember nem fér hozzá:

A gyógyszer bevétele után a páciens 2-5 perc alatt elalszik, utána következik be a halál.

Nitschke fejlesztése viszont nitrogénnel árasztja el a kapszulát, miközben gyorsan csökkenti az oxigén szintjét, amitől az illető elveszti az eszméletét.

Így már egy perc alatt bekövetkezhet a békés halál, fulladás vagy pánik nélkül.

„A felhasználó számára az az előnye, hogy nem kell engedélyt kérnie, nincs szüksége külön orvosra, aki megpróbálja beszúrni a tűt, és nem kell nehezen beszerezhető gyógyszerekkel bajlódnia”

– mondta Nitschke egy tavalyi bemutatón. Ráadásul belülről aktiválható, mozgatható, tehát ha a kertjében akar meghalni valaki, az is megoldható.

Svájcban tavaly mintegy 1300 ember választotta az asszisztált öngyilkosságot.

Az eutanázia ezen kívül Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Kanadában, illetve gyógyíthatatlan betegek esetében Kolumbiában engedélyezett.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.