Tudomány

Legyőzhető a halál: a tudósok egyre biztosabbak a túlvilág létében

Már Nobel-díjas tudósok is azt állítják, hogy a tudatunk nem szűnik meg a testünk pusztulásával. Szenzációs bejelentések várhatók.

Könnyen lehet, hogy egy olyan új korszak kapujában vagyunk, melyre soha nem nyílt lehetősége még az emberi civilizációnak.

Elérhetővé válhat a túlvilág és kijátszhatóvá válik a halál.

Hirdetés

Egy enyhe túlzással ugyanis élet és halál között járhatunk majd át, oda és vissza.

A halál és az élet közötti határvonalak ugyanis végleg lekezdtek elmosódni.

Arról van szó, hogy ma a tudósok már nem tudják egyértelműen megmondani, mely az a pont, ami után már tényleg nem hozható vissza senki az életbe.

A fagyasztásos eljárással például valóban túl lehet járni a kaszás eszén, ugyanis ma már rendelkezésre állnak olyan fagyasztásos eljárások, melyekkel biztonsággal konzerválható az emberi test.

A kihívás egyelőre a kiolvasztással van, de ezt a technológia és a tudomány meg fogja oldani a következő években.

Nemrég tudósok 47 ezer éves ősi férgeket élesztettek újjá, a fagyott permafroszt mintáiból.

Elméletben az eljárás nagyobb emlősöknél és az embernél is működhet, így egy végzetes balesetet szenvedő személyt vagy egy halálos beteget is konzerválni lehetne, hogy később, mikor már készen áll rá az orvostudomány, megmentsék az életét.

Már pusztán azzal elkezdte az ember kitolni a halál definícióját, hogy a már képesek vagyunk életben tartani agyhalottakat, vagy egyéb betegségben szenvedőket a végtelenségig akár.

Noha hivatalosan az agyhalott ember nem halt meg, de már nem is él, a tudomány mai állása szerint lényegében halottak, de nem lehetünk biztosak benne hogy nem jön egy olyan áttörés, melynek segítségével az agyhalottak agyi funkciói újraalkothatók.

Hirdetés

Ha pedig így lesz, akkor a jövőben szó szerint a halál tornácán túlról is visszahozhatók lesznek az emberek.

Sir Roger Penrose és Stuart Hameroff elmélete szerint a tudta sokkal összetettebb és kvantumfizikai szinten is működik, ezért a halált követően a tudatunk nem szűnik meg, hanem valamilyen, főleg energia formájában tovább élhet.

Noha ők maguk is hangsúlyozzák, hogy ez csak elmélet, Roger Penrose Nobel-díjas tudós, így van súlya a szavainak.

Ahogy szinte minden fizikai rendszert a kvantumfizika törvényei szabályoznak, természetesen az agyat is ők irányítják, tehát a tudatnak a kvantumfizikai folyamatokhoz kell kapcsolódnia.

Neumann János szerint, aki kvantummechanikai elméleti kutatásai mellett a digitális számítógép elvi alapjainak lefektetésével vált ismertté, az univerzumban minden a kvantumfizika elvei szerint működik, kivéve a tudatos elmét.

Ha ez valóban így van, akkor a halálból valóban visszahozhatóak leszünk a közeljövőben.

Ez pedig magáról a lélekről, a tudatról, annak mibenlétéről vet fel igen kínos kérdéseket, melyekre a vallásoknak kell majd olyan kielégítő választ adniuk, mely nem okoz globális hitéleti válságot.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.